| Název předmětu | Základy analýzy životního prostředí | 
|---|---|
| Kód předmětu | KALCH/C569 | 
| Organizační forma výuky | Přednáška | 
| Úroveň předmětu | Magisterský | 
| Rok studia | nespecifikován | 
| Semestr | Zimní | 
| Počet ECTS kreditů | 2 | 
| Vyučovací jazyk | Čeština | 
| Statut předmětu | nespecifikováno | 
| Způsob výuky | Kontaktní | 
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž | 
| Doporučené volitelné součásti programu | Není | 
| Vyučující | 
|---|
| 
 | 
| Obsah předmětu | 
| Základní legislativní dokumenty vážící se k problematice ŽP. Životní prostředí - koloběh látek v přírodě - vyčerpatelné a nevyčerpatelné zdroje. Analýza ovzduší. Analýza vody. Analýza půdy. Cizorodé látky v ŽP - toxicita - analýza. | 
| Studijní aktivity a metody výuky | 
| Přednášení | 
| Výstupy z učení | 
| Předmět navazuje na znalosti metod anorganické a organické analýzy, které aplikuje na analýzy složek životního prostředí. Studenti budou seznámeni s metodami monitorujícími složky životního prostředí. Absolvent předmětu získá základní znalosti o analýze životního prostředí. | 
| Předpoklady | 
| Předpokládá se důkladnější znalost analytické chemie a základů anorganické a organické chemie. | 
| Hodnoticí metody a kritéria | 
| Ústní zkouška Součástí zkoušky je klasická ústní zkouška a prezentace krátkého referátu/seminární práce (v rozsahu cca 5 stran) na zadané téma. | 
| Doporučená literatura | 
| 
 | 
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází | 
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní |