| Název předmětu | Analýza vody a plynů | 
|---|---|
| Kód předmětu | KALCH/C875 | 
| Organizační forma výuky | Přednáška | 
| Úroveň předmětu | Magisterský | 
| Rok studia | nespecifikován | 
| Semestr | Letní | 
| Počet ECTS kreditů | 2 | 
| Vyučovací jazyk | Čeština | 
| Statut předmětu | nespecifikováno | 
| Způsob výuky | Kontaktní | 
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž | 
| Doporučené volitelné součásti programu | Není | 
| Vyučující | 
|---|
| 
 | 
| Obsah předmětu | 
| Principy stanovení hlavních ukazatelů kvality různých druhů vod (povrchová, pitná, minerální, odpadní, atd.). Automatické analyzátory ukazatelů kvality vod - TOC, TC, TIC, DOC a další FIA a CFA analyzátory. Principy analýz technických plynů, odpadních plynů, bioplynu a kouřových plynů chemickými, chromatografickými, spektrálními, gravimetrickými a dalšími metodami. | 
| Studijní aktivity a metody výuky | 
| Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) | 
| Výstupy z učení | 
| Studenti budou informováni o charakteristických vlastnostech jednotlivých druhů vod (minerální, pitná, studniční, odpadní, atd.) a o způsobech stanovení hlavních ukazatelů kvality vod. Dále budou prezentovány možné způsoby stanovení látek v plynném stavu. Student získá základní znalosti pro provádění analýzy vod a plynů. | 
| Předpoklady | 
| Předpokládány jsou znalosti v rozsahu bakalářského studia na FCHT. | 
| Hodnoticí metody a kritéria | 
| Ústní zkouška Zkouška ústní ze základních znalostí studované látky. | 
| Doporučená literatura | 
| 
 | 
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází | 
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |