| Název předmětu | Základy agrochemie |
|---|---|
| Kód předmětu | KANT/C831 |
| Organizační forma výuky | Přednáška |
| Úroveň předmětu | Bakalářský |
| Rok studia | nespecifikován |
| Semestr | Zimní |
| Počet ECTS kreditů | 5 |
| Vyučovací jazyk | Čeština |
| Statut předmětu | nespecifikováno |
| Způsob výuky | Kontaktní |
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
| Doporučené volitelné součásti programu | Není |
| Vyučující |
|---|
|
| Obsah předmětu |
|
Složení rostlin Fotosyntéza a faktory, které ji ovlivňují Vznik a vývoj půdy Typy půd a jejich vlastnosti Živiny v půdě a rostlinách Hnojiva - rozdělení, vlastnosti a použití Ochrana rostlin a úrody - význam a metody Prostředky na ochranu rostlin - rozdělení, vlastnosti a použití Specificky účinné látky ve výživě hospodářských zvířat
|
| Studijní aktivity a metody výuky |
| Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
| Výstupy z učení |
|
Představit agrochemii jako multidisciplinární předmět věnovaný využití moderních poznatků chemie a bichemie v zemědělství za účelem zvyšování produkce a kvality zemědělských výrobků.
Znalosti získané absolvováním předmětu vytváří dobré předpoklady pro práci v rostlinné či živočišné výrobě, v průmyslu hnojiv, prostředků na ochranu rostlin a krmných doplňků, ve výzkumu a vývoji v oblasti agrochemie a v dalších příbuzných odvětvích. |
| Předpoklady |
|
Znalosti základů biochemie, biologie, anorganické, organické a fyzikální chemie, anorganické technologie (průmyslová hnojiva).
|
| Hodnoticí metody a kritéria |
|
Písemná zkouška
Předmět je zakončen zkouškou v podobě písemného testu, který je průřezem celého předmětu. Podmínkou složení zkoušky je správné zodpovězení min. 50% otázek. |
| Doporučená literatura |
|
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Chemie a technická chemie (2016) | Kategorie: Technická chemie a chemie silikátů | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Chemie a technická chemie (2013) | Kategorie: Technická chemie a chemie silikátů | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2014) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Chemie a technická chemie (2015) | Kategorie: Technická chemie a chemie silikátů | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Chemie a technická chemie (2014) | Kategorie: Technická chemie a chemie silikátů | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní |