| Název předmětu | Organická chemie II | 
|---|---|
| Kód předmětu | UOCHT/C620 | 
| Organizační forma výuky | Přednáška + Seminář | 
| Úroveň předmětu | Bakalářský | 
| Rok studia | nespecifikován | 
| Semestr | Zimní | 
| Počet ECTS kreditů | 5 | 
| Vyučovací jazyk | Čeština | 
| Statut předmětu | nespecifikováno | 
| Způsob výuky | Kontaktní | 
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž | 
| Doporučené volitelné součásti programu | Není | 
| Vyučující | 
|---|
| 
 | 
| Obsah předmětu | 
| Doplnění reakcí skupin organických sloučenin neprobíraných v předmětu Organická chemie (C609) Syntézy uhlovodíků Syntézy halogenderivátů, alkoholů, fenolů a etherů Syntézy karbonylových sloučenin Syntézy dusíkatých sloučenin Syntézy karboxylových kyselin a jejich funkčních a substitučních derivátů Syntézy heterocyklických sloučenin | 
| Studijní aktivity a metody výuky | 
| Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Nácvik dovedností | 
| Výstupy z učení | 
| Cílem je navázat na znalosti základních principů organické chemie a reakcí jednotlivých skupin organických látek a seznámit posluchače se základními metodami syntézy jednotlivých skupin organických sloučenin a naučit se tyto znalosti využívat k návrhu syntézy konkrétních sloučenin. Posluchač je po absolvování schopen prakticky používat znalosti základních metod syntézy jednotlivých skupin organických sloučenin k základní orientaci při návrhu možných postupů při syntéze konkrétních sloučenin. | 
| Předpoklady | 
| Složená zkouška z Organické chemie C609. UOCHT/C008 ----- nebo ----- UOCHT/C609 | 
| Hodnoticí metody a kritéria | 
| Analýza výkonu studenta Písemná zkouška v průběhu semestru 20%, ústní zkouška 80% | 
| Doporučená literatura | 
| 
 | 
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází | 
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2014) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2015) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2014) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2016) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2013) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |