Název předmětu | Základy analýzy životního prostředí |
---|---|
Kód předmětu | KALCH/C569 |
Organizační forma výuky | Přednáška |
Úroveň předmětu | Magisterský |
Rok studia | nespecifikován |
Semestr | Zimní |
Počet ECTS kreditů | 2 |
Vyučovací jazyk | Čeština |
Statut předmětu | Volitelný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
Základní legislativní dokumenty vážící se k problematice ŽP. Životní prostředí - koloběh látek v přírodě - vyčerpatelné a nevyčerpatelné zdroje. Analýza ovzduší. Analýza vody. Analýza půdy. Cizorodé látky v ŽP - toxicita - analýza.
|
Studijní aktivity a metody výuky |
Přednášení |
Výstupy z učení |
Předmět navazuje na znalosti metod anorganické a organické analýzy, které aplikuje na analýzy složek životního prostředí. Studenti budou seznámeni s metodami monitorujícími složky životního prostředí.
Absolvent předmětu získá základní znalosti o analýze životního prostředí. |
Předpoklady |
Předpokládá se důkladnější znalost analytické chemie a základů anorganické a organické chemie.
|
Hodnoticí metody a kritéria |
Ústní zkouška
Součástí zkoušky je klasická ústní zkouška a prezentace krátkého referátu/seminární práce (v rozsahu cca 5 stran) na zadané téma. |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
---|---|---|---|---|
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní |