| Název předmětu | Základy analýzy životního prostředí |
|---|---|
| Kód předmětu | KALCH/C569 |
| Organizační forma výuky | Přednáška |
| Úroveň předmětu | Magisterský |
| Rok studia | nespecifikován |
| Semestr | Zimní |
| Počet ECTS kreditů | 2 |
| Vyučovací jazyk | Čeština |
| Statut předmětu | nespecifikováno |
| Způsob výuky | Kontaktní |
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
| Doporučené volitelné součásti programu | Není |
| Vyučující |
|---|
|
| Obsah předmětu |
|
Základní legislativní dokumenty vážící se k problematice ŽP. Životní prostředí - koloběh látek v přírodě - vyčerpatelné a nevyčerpatelné zdroje. Analýza ovzduší. Analýza vody. Analýza půdy. Cizorodé látky v ŽP - toxicita - analýza.
|
| Studijní aktivity a metody výuky |
| Přednášení |
| Výstupy z učení |
|
Předmět navazuje na znalosti metod anorganické a organické analýzy, které aplikuje na analýzy složek životního prostředí. Studenti budou seznámeni s metodami monitorujícími složky životního prostředí.
Absolvent předmětu získá základní znalosti o analýze životního prostředí. |
| Předpoklady |
|
Předpokládá se důkladnější znalost analytické chemie a základů anorganické a organické chemie.
|
| Hodnoticí metody a kritéria |
|
Ústní zkouška
Součástí zkoušky je klasická ústní zkouška a prezentace krátkého referátu/seminární práce (v rozsahu cca 5 stran) na zadané téma. |
| Doporučená literatura |
|
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: Zimní |