Vyučující
|
-
Čermák Dušan, Ing. Ph.D.
-
Dvořák Karel, Ing.
|
Obsah předmětu
|
Úvod - požadavky na BP. Metodologie práce a hlediska pro úpravu dokumentu. Náležitosti dokumentu. Obsah a struktura BP. Etapy zpracování BP. Formální úprava BP. Prezentace dokumentu. Prezentace připravované BP. Časová rezerva, pro prezentace a doplňující témata.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Demonstrace, Nácvik dovedností
|
Výstupy z učení
|
Cílem předmětu je seznámit studenty s požadavky kladených na bakalářskou práci (BP), s jejím obsahem a formální úpravou. Dále je studentů doporučen postup při vyhledávání potřebných informací pro BP, postup při vypracování vlastní BP a příprava prezentace pro obhajobu BP s nácvikem.
Po absolvování předmětu je studen schopen zpracovat bakalářskou práci, některé vybrané technické dokumenty, vyhledávat a zpracovávat potřebné informace pro zadanou práci Dále je student schopen prezentovat svoji práci formou vhodné prezentace vzhledem k zadání a účelu.
|
Předpoklady
|
Předpokládá se zvládnutí logického myšlení a schopnosti umět se vyjadřovat jak v psaném tak mluveném projevu.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Posouzení zadané práce, Analýza výkonu studenta
Student musí v průběhu semestru porozumět požadavkům kladeným na bakalářskou práci (BP), na její obsah a formální úpravu. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.
|
Doporučená literatura
|
-
Směrnice UPa č.13/2007.
-
BERAN V. Typografický manuál. Praha, 1999.
-
Český normalizační institut. ČSN ISO 690 (01 0197): Dokumentace-Bibliografické citace. Praha, 1996.
-
Havelka, Jan. Počítačová typografie pro každého. Praha: Grada, 1995. ISBN 80-7169-165-8.
-
POLSTER, P. Jemný úvod do počítačové typografie aneb pěstujme kulturu textu i věd. publikacích. Brno, 1999.
-
UMBERTO, E. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. ISBN 80-7198-173-7.
-
ÚSTAV PRO JAZYK ČESKÝ. Pravidla českého pravopisu.. Praha: Pansofia, 1993. ISBN 80-901373-6-9.
|