Název předmětu | Organická chemie II |
---|---|
Kód předmětu | UOCHT/C620 |
Organizační forma výuky | Přednáška + Seminář |
Úroveň předmětu | Bakalářský |
Rok studia | 2 |
Semestr | Zimní |
Počet ECTS kreditů | 5 |
Vyučovací jazyk | Čeština |
Statut předmětu | Povinný, Povinně-volitelný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
Doplnění reakcí skupin organických sloučenin neprobíraných v předmětu Organická chemie (C609) Syntézy uhlovodíků Syntézy halogenderivátů, alkoholů, fenolů a etherů Syntézy karbonylových sloučenin Syntézy dusíkatých sloučenin Syntézy karboxylových kyselin a jejich funkčních a substitučních derivátů Syntézy heterocyklických sloučenin
|
Studijní aktivity a metody výuky |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Nácvik dovedností |
Výstupy z učení |
Cílem je navázat na znalosti základních principů organické chemie a reakcí jednotlivých skupin organických látek a seznámit posluchače se základními metodami syntézy jednotlivých skupin organických sloučenin a naučit se tyto znalosti využívat k návrhu syntézy konkrétních sloučenin.
Posluchač je po absolvování schopen prakticky používat znalosti základních metod syntézy jednotlivých skupin organických sloučenin k základní orientaci při návrhu možných postupů při syntéze konkrétních sloučenin. |
Předpoklady |
Složená zkouška z Organické chemie C609.
UOCHT/C008 ----- nebo ----- UOCHT/C609 |
Hodnoticí metody a kritéria |
Analýza výkonu studenta
Písemná zkouška v průběhu semestru 20%, ústní zkouška 80% |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
---|---|---|---|---|
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2014) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2015) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2014) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2016) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Klinická biologie a chemie (2013) | Kategorie: Speciální a interdisciplinární obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |