Vyučující
|
-
Kašparová Miloslava, Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Úvod do tvorby www stránek, základní terminologie. Úvod do HyperText Markup Language a eXtensible HyperText Markup Language. Úvod do Cascading Style Sheets. Webový design. Přístupný web. Optimalizace pro vyhledávače. Webové stránky obcí. Úvod do tvorby formulářů.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
|
Výstupy z učení
|
Cílem předmětu je vytvořit u posluchače komplexní představu o tvorbě a významu tvorby webových stránek (se zaměřením na tvorbu statických webových stránek s využitím znalosti HTML, na design a na zásady tvorby přístupného webu).
Student bude schopen porozumět a pracovat s HTML kódem webových stránek a vytvářet webové stránky vlastní. Bude se orientovat v kódu HTML a v nástrojích, pomocí kterých lze vytvářet přístupné webové stránky.
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Ústní zkouška, Písemná zkouška, Posouzení zadané práce, Rozbor produktů pracovní činnosti studenta
Zápočet: vypracování a odevzdání projektu v elektronické podobě v zadaném termínu. Zkouška: písemný test; student je hodnocen na základě výsledků závěrečného testu s přihlédnutím ke kvalitě odevzdaného projektu.
|
Doporučená literatura
|
-
Bartoníček T., Kašparová M. Tvorba www stránek I pro distanční vzdělávání. Univerzita Pardubice.
-
Beaird, J. Principy krásného webdesignu. Grada. 2010. 145 s. ISBN 978-80-247-2895-7..
-
Brian P. Hogan. HTML5 a CSS3. Computer Press, 2011. ISBN 9788025135761.
-
Domes, M. SEO jednoduše. Vyd. 1. Computer Press, 2011, 246 s. ISBN 978-80-251-3456-6..
-
Domes, M. Tvorba WWW stránek pro úplné začátečníky. Vyd. 1. Brno Computer Press, 2008, 246 s. ISBN 978-80-251-2160-3..
-
Harris, A. HTML, XHTML and CSS All-In-One For Dummies.John Wiley & Sons, Inc. 2011, 1042 p. ISBN 978-0-470-53755-8..
-
Robbins, J. N. Learning Web design a beginner's guide to HTML, CSS, JavaScript, and web graphics. Sebastopol, O'Reilly, 2012. ISBN 978-1-449-31927-4.
|