Tato práce se věnuje problematice managementu znalostí ve výrobním závodu podniku Danone, a.s. v Benešově. Jsou zde popsány lidské zdroje, firemní procesy a podniková kultura této společnosti a je provedena analýza silných a slabých stránek.
Cílem této práce je navrhnout zavedení managementu znalostí do výrobního závodu podniku Danone, a.s. v Benešově pomocí metodiky KM-Beat-It, resp. Analýzy současného stavu a na základě toho doporučit opatření vhodná pro tento obor činností.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with problems of management knowledge in the production plant of the corporation Danone, Inc. in Benešov. It describes human factors, company processes and corporate culture of this company. The analysis of strong and week points is also performed.
The aim of this thesis is to suggest the management knowledge to the production plant of the corporation Danone, Inc. in Benešov by using KM-Beat-It methodology, respectively the analysis of the present state and on the basis of that recommend arrangements suitable for this branch of activity.
management, knowledge, education, company, intellectual capital
Rozsah průvodní práce
84 s., 6 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Tato práce se věnuje problematice managementu znalostí ve výrobním závodu podniku Danone, a.s. v Benešově. Jsou zde popsány lidské zdroje, firemní procesy a podniková kultura této společnosti a je provedena analýza silných a slabých stránek.
Cílem této práce je navrhnout zavedení managementu znalostí do výrobního závodu podniku Danone, a.s. v Benešově pomocí metodiky KM-Beat-It, resp. Analýzy současného stavu a na základě toho doporučit opatření vhodná pro tento obor činností.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with problems of management knowledge in the production plant of the corporation Danone, Inc. in Benešov. It describes human factors, company processes and corporate culture of this company. The analysis of strong and week points is also performed.
The aim of this thesis is to suggest the management knowledge to the production plant of the corporation Danone, Inc. in Benešov by using KM-Beat-It methodology, respectively the analysis of the present state and on the basis of that recommend arrangements suitable for this branch of activity.
management, knowledge, education, company, intellectual capital
Zásady pro vypracování
Úvod
1. Základní pojmy
2. Management znalostí
3. Charakteristika podniku Danone,a.s.
4. Analýza prostředí výrobního závodu podniku Danone, a.s.
5. Návrh na zavedení managementu znalostí do výrobního závodu podniku Danone, a.s.
Závěr
Literatura
Přílohy
Zásady pro vypracování
Úvod
1. Základní pojmy
2. Management znalostí
3. Charakteristika podniku Danone,a.s.
4. Analýza prostředí výrobního závodu podniku Danone, a.s.
5. Návrh na zavedení managementu znalostí do výrobního závodu podniku Danone, a.s.
Závěr
Literatura
Přílohy
Seznam doporučené literatury
1. ARMSTRONG, M.; KOUBEK, J.: Řízení lidských zdrojů: nejnovější trendy a postupy. 10. vyd. Praha: Grada, 2007. 789 s. ISBN 978-80-247-1407-3
2. COLLINSON, Ch.; PARCELL, G.; NEVRLÁ, E.: Knowledge management: praktický management z prostřeí předních světových učících se organizací. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2005. 236 s. ISBN 80-251-0760-4
3. DESSLER, Gary. Human resource management. 9th ed. Upper Saddle River: Pearson Education, c2003. 558 s. ISBN 0-13-145265-3
4. MALLYA, T.: Základy strategického řízení a rozhodování : formulace, implementace, hodnocení a kontrola strategie, klíčové koncepce strategického myšlení, případové studie a příklady z ČR i ze světa. 1. vyd. Praha: Grada, 2007. 246 s. ISBN 978-80-247-1911-5
5. MARINIČ, P.: Plánování a tvorba hodnoty firmy.1. vyd. Praha: Grada, 2008, 232 s. ISBN 978-80-247-2432-4
6. MLÁDKOVÁ, J.: Management znalostí v praxi. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2004. 155 s. ISBN 80-86419-51-7
s. ISBN 80-247-0495-1
7. ROBBINS, S.P.;COULTER,M.K.: Management. 1.vyd. Praha: Grada, 2004. 600 s. ISBN 80-247-0495-1
8. TRUNEČEK, J.: Management znalostí. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2004. 131 s. ISBN 80-7179-884-3
Seznam doporučené literatury
1. ARMSTRONG, M.; KOUBEK, J.: Řízení lidských zdrojů: nejnovější trendy a postupy. 10. vyd. Praha: Grada, 2007. 789 s. ISBN 978-80-247-1407-3
2. COLLINSON, Ch.; PARCELL, G.; NEVRLÁ, E.: Knowledge management: praktický management z prostřeí předních světových učících se organizací. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2005. 236 s. ISBN 80-251-0760-4
3. DESSLER, Gary. Human resource management. 9th ed. Upper Saddle River: Pearson Education, c2003. 558 s. ISBN 0-13-145265-3
4. MALLYA, T.: Základy strategického řízení a rozhodování : formulace, implementace, hodnocení a kontrola strategie, klíčové koncepce strategického myšlení, případové studie a příklady z ČR i ze světa. 1. vyd. Praha: Grada, 2007. 246 s. ISBN 978-80-247-1911-5
5. MARINIČ, P.: Plánování a tvorba hodnoty firmy.1. vyd. Praha: Grada, 2008, 232 s. ISBN 978-80-247-2432-4
6. MLÁDKOVÁ, J.: Management znalostí v praxi. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2004. 155 s. ISBN 80-86419-51-7
s. ISBN 80-247-0495-1
7. ROBBINS, S.P.;COULTER,M.K.: Management. 1.vyd. Praha: Grada, 2004. 600 s. ISBN 80-247-0495-1
8. TRUNEČEK, J.: Management znalostí. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2004. 131 s. ISBN 80-7179-884-3
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentce byly položeny následující otázky:
1. Vysvětlete rozdíl mezi znalostí a informací.
2. V kapitole 4.3. uvádíte, že jste odvodila několik znalostních procesů. Vyberte prosím jeden proces a podrobněji ho vysvětlete.
3. Vyjádřete se k počtu a významu jednotlivých týmů ve sledované organizaci.
4. Proč jste si vybrala danou metodu aplikace? Kde spatřujete její nedostatky a její pozitiva?