Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních a syntetických antioxidantů, jejich výskytem v potravinách a využitím v potravinářském průmyslu. Dále je uveden jejich vliv na zdraví lidského organismu. Jsou zde popsány základní postupy stanovení antioxidační kapacity vzorků potravin pomocí různých instrumentálních metod, jejichž principy jsou uvedeny v závěru práce.
Anotace v angličtině
This work deals with the characterisation of natural and synthetic antioxidants, their occurrence in food and their application in the food industry. The influence
Klíčová slova
antioxidanty, antioxidační kapacita, metody analýzy
Klíčová slova v angličtině
antioxidants, antioxidant capacity, methods of analysis
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních a syntetických antioxidantů, jejich výskytem v potravinách a využitím v potravinářském průmyslu. Dále je uveden jejich vliv na zdraví lidského organismu. Jsou zde popsány základní postupy stanovení antioxidační kapacity vzorků potravin pomocí různých instrumentálních metod, jejichž principy jsou uvedeny v závěru práce.
Anotace v angličtině
This work deals with the characterisation of natural and synthetic antioxidants, their occurrence in food and their application in the food industry. The influence
Klíčová slova
antioxidanty, antioxidační kapacita, metody analýzy
Klíčová slova v angličtině
antioxidants, antioxidant capacity, methods of analysis
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se metodami analýzy antioxidačních vlastností vzorků potravin.
2. Charakterizujte základní skupiny antioxidantů, jejich vlastnosti a význam v potravinářství. Zaměřte se i na zdroje antioxidantů potenciálně využitelné v potravinářství.
3. Uveďte základní principy a význam metod pro určení antioxidačních vlastností potravin, jako jsou např. antioxidační kapacita nebo celkový obsah fenolických látek, a jejich použitelnost pro různé typy potravin.
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se metodami analýzy antioxidačních vlastností vzorků potravin.
2. Charakterizujte základní skupiny antioxidantů, jejich vlastnosti a význam v potravinářství. Zaměřte se i na zdroje antioxidantů potenciálně využitelné v potravinářství.
3. Uveďte základní principy a význam metod pro určení antioxidačních vlastností potravin, jako jsou např. antioxidační kapacita nebo celkový obsah fenolických látek, a jejich použitelnost pro různé typy potravin.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise.