Diplomová práce se zabývá mikrobiální kontaminací v pekárnách a to v jejich prostředí, vstupních surovinách a ve finálních výrobcích. Dalším úkolem bylo provést laboratorní hodnocení obalových materiálů, které se použivají při balení finálních výrobků ve sledovaných provozech. Všechny tyto obaly byly testovány na odolnost proti prorůstání mikroorganismy a běžnými plísněmi.
Anotace v angličtině
This thesis deals with microbial contamination in bakeries and in their environment, feedstock and finished products. The next task was to conduct laboratory evaluation of packaging materials used in packaging of finished products in selected plants. All these cases were tested for resistance to the penetration of microorganisms and common molds.
Diplomová práce se zabývá mikrobiální kontaminací v pekárnách a to v jejich prostředí, vstupních surovinách a ve finálních výrobcích. Dalším úkolem bylo provést laboratorní hodnocení obalových materiálů, které se použivají při balení finálních výrobků ve sledovaných provozech. Všechny tyto obaly byly testovány na odolnost proti prorůstání mikroorganismy a běžnými plísněmi.
Anotace v angličtině
This thesis deals with microbial contamination in bakeries and in their environment, feedstock and finished products. The next task was to conduct laboratory evaluation of packaging materials used in packaging of finished products in selected plants. All these cases were tested for resistance to the penetration of microorganisms and common molds.