Práce se zabývá tématem osobnosti manažera, který působí v oblasti pohostinství. Obsahem práce je analýza úlohy manažera v malé organizaci, probíhající procesy a fungování malé organizace, která svůj předmět činnosti orientuje do pohostinství. Cílem práce je pak deskripce osobnosti manažera, který vede tento typ organizace.
Anotace v angličtině
The thesis deals with the theme of the personality of a manager who operates in the field of hospitanty industry. The content of the thesis is the analysis of the role of a Manager in a small organization, ongoing processes, and the operation of a small organisation that its business activities into orientated hospitanty industry. The aim of the work is a description of the personality of the manager who leeds this type of organization.
Personality, manager, management, marketing, hospitality industry
Rozsah průvodní práce
44 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Práce se zabývá tématem osobnosti manažera, který působí v oblasti pohostinství. Obsahem práce je analýza úlohy manažera v malé organizaci, probíhající procesy a fungování malé organizace, která svůj předmět činnosti orientuje do pohostinství. Cílem práce je pak deskripce osobnosti manažera, který vede tento typ organizace.
Anotace v angličtině
The thesis deals with the theme of the personality of a manager who operates in the field of hospitanty industry. The content of the thesis is the analysis of the role of a Manager in a small organization, ongoing processes, and the operation of a small organisation that its business activities into orientated hospitanty industry. The aim of the work is a description of the personality of the manager who leeds this type of organization.
Personality, manager, management, marketing, hospitality industry
Zásady pro vypracování
Cílem práce je analýza úlohy manažera v malé organizaci, která působí v oblasti pohostinství se zaměřením na fungování tohoto typu organizace. Dále bude práce obsahovat:
- Osobnost manažera (osobnostní i profesní předpoklady a kompetence pro tuto činnost)
- Management malých organizací
- Manažerské dovednosti a vedení lidí
- Případová studie: deskripce konkrétní organizace
- Dotazníkové šetření
Zásady pro vypracování
Cílem práce je analýza úlohy manažera v malé organizaci, která působí v oblasti pohostinství se zaměřením na fungování tohoto typu organizace. Dále bude práce obsahovat:
- Osobnost manažera (osobnostní i profesní předpoklady a kompetence pro tuto činnost)
- Management malých organizací
- Manažerské dovednosti a vedení lidí
- Případová studie: deskripce konkrétní organizace
- Dotazníkové šetření
Seznam doporučené literatury
1. BALCAR, Karel. Úvod do studie psychologie osobnosti. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1983, 231 s.
2. BĚLOHLÁVEK, František, KOŠŤAN, Pavol, ŠULEŘ; Oldřich. Management. 1. vydání, Olomouc : Rubico, 2001; 642 s., ISBN 80-85839-45-8
3. DISMAN, Miroslav. Jak se vyrábí sociologická znalost : příručka pro uživatele. Praha : Karolinum, 1993; ISBN 80-7184-141-2
4. JANOUŠEK, Jaromír. Metody sociální psychologie. 1. vydání, Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986, 256 s.
5. NIERMEVER, Rainer, SEYFFERT, Manuel, [překlad Kunst Petr]. Jak motivovat sebe a své spolupracovníky. 1. vydání, Praha : Grada, 2005; 109 s., ISBN 80-247-1223-7 (brož.)
Seznam doporučené literatury
1. BALCAR, Karel. Úvod do studie psychologie osobnosti. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1983, 231 s.
2. BĚLOHLÁVEK, František, KOŠŤAN, Pavol, ŠULEŘ; Oldřich. Management. 1. vydání, Olomouc : Rubico, 2001; 642 s., ISBN 80-85839-45-8
3. DISMAN, Miroslav. Jak se vyrábí sociologická znalost : příručka pro uživatele. Praha : Karolinum, 1993; ISBN 80-7184-141-2
4. JANOUŠEK, Jaromír. Metody sociální psychologie. 1. vydání, Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986, 256 s.
5. NIERMEVER, Rainer, SEYFFERT, Manuel, [překlad Kunst Petr]. Jak motivovat sebe a své spolupracovníky. 1. vydání, Praha : Grada, 2005; 109 s., ISBN 80-247-1223-7 (brož.)
Přílohy volně vložené
4 přílohy - 2 dotazníky a jejich vyhodnocení (tabulky)
Přílohy vázané v práci
mapy, grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prezentovala bakalářskou práci na téma: Osobnost manažera organizace působící v oblasti pohostinství. Analyzovala osobnost manažera a dále se zabývala marketingovým systémem v pohostinství.
Otázky:
Jak hodnotí výsledky otázky, která se týkala konkurence pohostinských podniků?
S jakými jste se setkala při sběru dat mezi manažery?
Co považují zákazníci za nejdůležitější při návštěvě pohostinství?