Cílem práce je shrnout dnešní poznatky o zpracování čerstvých ryb a výrobků z nich.
Pozornost věnuji hlavně existujícím kontaminantům, dále pak analityckým metodám, které
určují čerstvost ryb a výrobků z nich.
Anotace v angličtině
The goal of the work is summarize current knowledge on the processing of fresh
fish and their products. The attention devoted mainly to existing contaminants, then
analityckým methods that determine the freshness of fish and their products.
Klíčová slova
zpracování ryb; kontaminace; čerstvost ryb; analytické metody
Klíčová slova v angličtině
fish processing; contamination; fresh fish; analytical methods
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem práce je shrnout dnešní poznatky o zpracování čerstvých ryb a výrobků z nich.
Pozornost věnuji hlavně existujícím kontaminantům, dále pak analityckým metodám, které
určují čerstvost ryb a výrobků z nich.
Anotace v angličtině
The goal of the work is summarize current knowledge on the processing of fresh
fish and their products. The attention devoted mainly to existing contaminants, then
analityckým methods that determine the freshness of fish and their products.
Klíčová slova
zpracování ryb; kontaminace; čerstvost ryb; analytické metody
Klíčová slova v angličtině
fish processing; contamination; fresh fish; analytical methods
Zásady pro vypracování
1. Definujte rybí maso (rybí produkty) podle legislativy. Uveďte základní složení rybího masa, jeho specifika a vlastnosti a diskutujte ve vztahu k výživě obyvatelstva.
2. Uveďte hygienické aspekty konzumace rybího masa, podmínky pro skladování a nakládání s rybím masem. Stručně uveďte, jaké chemické kontaminanty se vyskytují v rybách a jaká existují mikrobiologická rizika z konzumace rybího masa a rybích výrobků.
3. Zpracujte s pomocí dostupné zahraniční a domácí odborné literatury metody stanovení (určení) čerstvosti rybího masa a rybích výrobků.
Zásady pro vypracování
1. Definujte rybí maso (rybí produkty) podle legislativy. Uveďte základní složení rybího masa, jeho specifika a vlastnosti a diskutujte ve vztahu k výživě obyvatelstva.
2. Uveďte hygienické aspekty konzumace rybího masa, podmínky pro skladování a nakládání s rybím masem. Stručně uveďte, jaké chemické kontaminanty se vyskytují v rybách a jaká existují mikrobiologická rizika z konzumace rybího masa a rybích výrobků.
3. Zpracujte s pomocí dostupné zahraniční a domácí odborné literatury metody stanovení (určení) čerstvosti rybího masa a rybích výrobků.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise.