V bakalářské práci se čtenář dozví stěžejní prvky ochrany výroby v gastronomických zařízeních popsaných na příkladu restaurací McDonald´s.
V bakalářské práci je definováno slovo kvalita a je zde popsán systém zabezpečující kvalitu v potravinářství. Dále definuje a specifikuje pojem rychlého občerstvení. Popisuje historii rychlého občerstvení obecně, konkrétně pak historii společnosti McDonald´s a věnuje se hygienickým požadavkům na provoz rychlého občerstvení, jeho výrobu, personál a likvidaci odpadů. Na závěr popisuje kritické kontrolní body nejprodávanějšího produktu a zároveň symbolu McDonald´s, tj. Big Mac menu s Coca Colou.
Anotace v angličtině
In my bachelor thesis, the reader learns the core elements of the protection-production in gastronomic establishments which are described on the example of McDonald's restaurants.
The thesis is defined by the word quality and there is described a system of quality assurance in the food industry. The work defines and specifies the term fast food and describes the history of fast food generally, and specifically the history of McDonald's. It deals with the hygiene requirements for the operation of fast food, its production, personnel and waste disposal. At the end describes the critical control points of the best-selling product, while McDonald's symbol, the Big Mac menu with Coca Cola.
Klíčová slova
bezpečnost, fast food, HACCP, kritický kontrolní bod, kvalita, McDonald´s
Klíčová slova v angličtině
safety, fast food, HACCP, critical control point, quality, McDonald´s
Rozsah průvodní práce
69 stran
Jazyk
CZ
Anotace
V bakalářské práci se čtenář dozví stěžejní prvky ochrany výroby v gastronomických zařízeních popsaných na příkladu restaurací McDonald´s.
V bakalářské práci je definováno slovo kvalita a je zde popsán systém zabezpečující kvalitu v potravinářství. Dále definuje a specifikuje pojem rychlého občerstvení. Popisuje historii rychlého občerstvení obecně, konkrétně pak historii společnosti McDonald´s a věnuje se hygienickým požadavkům na provoz rychlého občerstvení, jeho výrobu, personál a likvidaci odpadů. Na závěr popisuje kritické kontrolní body nejprodávanějšího produktu a zároveň symbolu McDonald´s, tj. Big Mac menu s Coca Colou.
Anotace v angličtině
In my bachelor thesis, the reader learns the core elements of the protection-production in gastronomic establishments which are described on the example of McDonald's restaurants.
The thesis is defined by the word quality and there is described a system of quality assurance in the food industry. The work defines and specifies the term fast food and describes the history of fast food generally, and specifically the history of McDonald's. It deals with the hygiene requirements for the operation of fast food, its production, personnel and waste disposal. At the end describes the critical control points of the best-selling product, while McDonald's symbol, the Big Mac menu with Coca Cola.
Klíčová slova
bezpečnost, fast food, HACCP, kritický kontrolní bod, kvalita, McDonald´s
Klíčová slova v angličtině
safety, fast food, HACCP, critical control point, quality, McDonald´s
Zásady pro vypracování
1. Uveďte přehled systémů kvality v legislativě ČR respektive EU.
2. Definujte provoz rychlého občerstvení ("fast food"), zpracujte stručně historický vývoj a jeho specifika.
3. Uveďte hygienické požadavky na provoz rychlého občerstvení, jeho personál, výrobu a následnou likvidaci odpadů.
4. Zmapujte kritické body pro vybrané pokrmy.
Zásady pro vypracování
1. Uveďte přehled systémů kvality v legislativě ČR respektive EU.
2. Definujte provoz rychlého občerstvení ("fast food"), zpracujte stručně historický vývoj a jeho specifika.
3. Uveďte hygienické požadavky na provoz rychlého občerstvení, jeho personál, výrobu a následnou likvidaci odpadů.
4. Zmapujte kritické body pro vybrané pokrmy.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise.