Bakalářská práce se zaměřuje na senzorické vlastnosti piva. Nejprve jsou popsány suroviny pro výrobu piva, poté samotná výroba a dále senzorika a její stanovení. Hlavní část je věnována původu chutí a vůní v pivu, ať už ze surovin, výrobního procesu nebo ze sekundární kontaminace. Nakonec jsou popsána analytická a senzorická stanovení látek v pivu.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis deals with Sensory properties of beer. At first in thesis are described materials for brewing, the nit self brewing, sensory properties and their assessment. The main part deals with flavour and aroma of beer, which come from materials, brewing or from secondary contamination. Finally in thesis are described sensory assessments of substances in beer.
Klíčová slova
Pivo, Senzorický, Vlastnosti, Analýza
Klíčová slova v angličtině
Beer, Sensory, Properties, Analysis
Rozsah průvodní práce
63 s. (87 000 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zaměřuje na senzorické vlastnosti piva. Nejprve jsou popsány suroviny pro výrobu piva, poté samotná výroba a dále senzorika a její stanovení. Hlavní část je věnována původu chutí a vůní v pivu, ať už ze surovin, výrobního procesu nebo ze sekundární kontaminace. Nakonec jsou popsána analytická a senzorická stanovení látek v pivu.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis deals with Sensory properties of beer. At first in thesis are described materials for brewing, the nit self brewing, sensory properties and their assessment. The main part deals with flavour and aroma of beer, which come from materials, brewing or from secondary contamination. Finally in thesis are described sensory assessments of substances in beer.
Klíčová slova
Pivo, Senzorický, Vlastnosti, Analýza
Klíčová slova v angličtině
Beer, Sensory, Properties, Analysis
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se senzorickými vlastnostmi piva. Zaměřte se na látky způsobující tyto vlastnosti, jejich stanovení. Pokud bude možné, tak uveďte zdroje těchto látek v pivu.
2. Závěry kriticky zhodnoťte.
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se senzorickými vlastnostmi piva. Zaměřte se na látky způsobující tyto vlastnosti, jejich stanovení. Pokud bude možné, tak uveďte zdroje těchto látek v pivu.
2. Závěry kriticky zhodnoťte.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise.