Práce je věnována jednobuněčné řase rodu Chlorella, jejímu složení, použití jako doplňku stravy a metodám stanovení jednotlivých skupin látek. Byla provedena i stanovení jednotlivých látek v Chlerelle.
Anotace v angličtině
This work is dedicated unicellular alga Chlorella, its composition, use as a food supplement and methods of determining individual groups of substances. We determinated of a major component in Chlerella.
Klíčová slova
Řasa, Chlorella, doplněk stravy, metody stanovení
Klíčová slova v angličtině
Algae, Chlorella, food supplement, methods of determining
Rozsah průvodní práce
63 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Práce je věnována jednobuněčné řase rodu Chlorella, jejímu složení, použití jako doplňku stravy a metodám stanovení jednotlivých skupin látek. Byla provedena i stanovení jednotlivých látek v Chlerelle.
Anotace v angličtině
This work is dedicated unicellular alga Chlorella, its composition, use as a food supplement and methods of determining individual groups of substances. We determinated of a major component in Chlerella.
Klíčová slova
Řasa, Chlorella, doplněk stravy, metody stanovení
Klíčová slova v angličtině
Algae, Chlorella, food supplement, methods of determining
Zásady pro vypracování
1. V první části práce se zaměřte na technologický postup výroby a chemické složení řasy rodu Chlorella. Dále prostudujte možnosti přípravy vzorku řasy jako doplňku stravy před analýzou.
2. V druhé části se zaměřte na možnosti stanovení jednotlivých složek řasy rodu Chlorella různými analytickými metodami, převážně pomocí kapalinové chromatografie.
3. Ve vzorcích doplňků stravy vyrobené z řasy rodu Chlorella stanovte základní složení, jako jsou obsah bílkovin nebo tuků.
4. Získané výsledky kriticky zhodnoťte.
Zásady pro vypracování
1. V první části práce se zaměřte na technologický postup výroby a chemické složení řasy rodu Chlorella. Dále prostudujte možnosti přípravy vzorku řasy jako doplňku stravy před analýzou.
2. V druhé části se zaměřte na možnosti stanovení jednotlivých složek řasy rodu Chlorella různými analytickými metodami, převážně pomocí kapalinové chromatografie.
3. Ve vzorcích doplňků stravy vyrobené z řasy rodu Chlorella stanovte základní složení, jako jsou obsah bílkovin nebo tuků.
4. Získané výsledky kriticky zhodnoťte.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise.