Tato práce se zabývá časovou optimalizací procesu vyřízení objednávky ve vybrané
cateringové firmě. Teoretická část je zaměřena na rešerši pojmů catering a proces vyřízení objednávky v oblasti gastronomických služeb, dále pak na možnosti zkracování časů v procesu vyřízení objednávky. Praktická část je věnována analýze procesu vyřízení objednávky ve vybrané cateringové firmě a časové optimalizaci tohoto procesu. Pro optimalizaci jsou využity principy metody kritického řetězu.
Anotace v angličtině
This work deals with the time optimization the order fulfillment process in a chosen catering company. The theoretical part is focused on the search terms catering and order fulfillment process of catering servises, further the possibility of shortening the time order fulfillment process. The practical part is devoted to the analysis of the order fulfillment process in a chosen catering company and time optimization of this process. For optimization the use of the principle the critical chain method.
Klíčová slova
catering, proces vyřízení objednávky, zlepšování procesů, metoda kritického řetězu, síťová analýza
Klíčová slova v angličtině
catering, order fulfillment process, process improvement, critical chain method, network analysis
Rozsah průvodní práce
69 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato práce se zabývá časovou optimalizací procesu vyřízení objednávky ve vybrané
cateringové firmě. Teoretická část je zaměřena na rešerši pojmů catering a proces vyřízení objednávky v oblasti gastronomických služeb, dále pak na možnosti zkracování časů v procesu vyřízení objednávky. Praktická část je věnována analýze procesu vyřízení objednávky ve vybrané cateringové firmě a časové optimalizaci tohoto procesu. Pro optimalizaci jsou využity principy metody kritického řetězu.
Anotace v angličtině
This work deals with the time optimization the order fulfillment process in a chosen catering company. The theoretical part is focused on the search terms catering and order fulfillment process of catering servises, further the possibility of shortening the time order fulfillment process. The practical part is devoted to the analysis of the order fulfillment process in a chosen catering company and time optimization of this process. For optimization the use of the principle the critical chain method.
Klíčová slova
catering, proces vyřízení objednávky, zlepšování procesů, metoda kritického řetězu, síťová analýza
Klíčová slova v angličtině
catering, order fulfillment process, process improvement, critical chain method, network analysis
Zásady pro vypracování
1. Specifikace cateringu a procesu vyřízení objednávky v oblasti gastronomických služeb.
2. Možnosti časové optimalizace procesu vyřízení objednávky - literární rešerše.
3. Popis, analýza a zhodnocení procesu vyřízení objednávky ve vybrané cateringové firmě z hlediska doby trvání a nákladů na pracovníky.
4. Možnosti zkrácení průběhu procesu vyřízení objednávky.
5. Závěry a doporučení.
Zásady pro vypracování
1. Specifikace cateringu a procesu vyřízení objednávky v oblasti gastronomických služeb.
2. Možnosti časové optimalizace procesu vyřízení objednávky - literární rešerše.
3. Popis, analýza a zhodnocení procesu vyřízení objednávky ve vybrané cateringové firmě z hlediska doby trvání a nákladů na pracovníky.
4. Možnosti zkrácení průběhu procesu vyřízení objednávky.
5. Závěry a doporučení.
Seznam doporučené literatury
1. GROS, I.; GROSOVÁ, S. Dodavatelské systémy: Supply Chain Management. Přerov: Přerov: Vysoká škola logistiky, 2012. ISBN 978-80-87179-20-8.
2. LAMBERT, D. M.; STOCK, J.; ELLRAM, L.: Logistika, Praha: Computer Press, 2000, 589 s., ISBN: 80-7226-221-1.
3. PERNICA, P. Logistika pro 21. století: (supply chain management). Vyd. 1. Praha: Radix, 2005, 569 s. ISBN 80-860-3159-4.
4. SCHULTE, CH.: Logistika, Praha: Victoria Publishing, 1994, 301 s. ISBN 80-856-0587-2.
5. ŘEPA, V. Podnikové procesy: procesní řízení a modelování. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2007, 281 s. ISBN 978-80-247-2252-8.
6. SVOZILOVÁ, A.: Zlepšování podnikových procesů, Praha: Grada Publishing, a.s., 2011, 223 s., ISBN: 8024739380.
7. VOLDŘICH, M.: Systém kritických bodů v gastronomii, ČON, Praha: 2002, ISBN 80-902553-7-X.
8. BASL, J.; MAJER, P.; ŠMÍRA, M.: Teorie omezení v podnikové praxi, Praha: Grada Publishing, a.s., 2003, 216 s., ISBN: 80-247-0613-X.
9. GOLDRATT, E. M.: Kritický řetěz. Praha: InterQuality, s.r.o., 1999, 199 s., ISBN: 80-902770-0-4.
10. ARDUSER, L.; BROWN, D. R.: The Professional Caterer's Handbook: How to Open and Operate a Financially Successful Catering Business, Atlantic Publishing Group, 2006, ISBN: 0-910627-60-6.
11. VIVALDO, D.: How to Start a Home-Based Catering Business, 6th; USA, 2010, ISBN: 978-O-7627-5267-6.
Seznam doporučené literatury
1. GROS, I.; GROSOVÁ, S. Dodavatelské systémy: Supply Chain Management. Přerov: Přerov: Vysoká škola logistiky, 2012. ISBN 978-80-87179-20-8.
2. LAMBERT, D. M.; STOCK, J.; ELLRAM, L.: Logistika, Praha: Computer Press, 2000, 589 s., ISBN: 80-7226-221-1.
3. PERNICA, P. Logistika pro 21. století: (supply chain management). Vyd. 1. Praha: Radix, 2005, 569 s. ISBN 80-860-3159-4.
4. SCHULTE, CH.: Logistika, Praha: Victoria Publishing, 1994, 301 s. ISBN 80-856-0587-2.
5. ŘEPA, V. Podnikové procesy: procesní řízení a modelování. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2007, 281 s. ISBN 978-80-247-2252-8.
6. SVOZILOVÁ, A.: Zlepšování podnikových procesů, Praha: Grada Publishing, a.s., 2011, 223 s., ISBN: 8024739380.
7. VOLDŘICH, M.: Systém kritických bodů v gastronomii, ČON, Praha: 2002, ISBN 80-902553-7-X.
8. BASL, J.; MAJER, P.; ŠMÍRA, M.: Teorie omezení v podnikové praxi, Praha: Grada Publishing, a.s., 2003, 216 s., ISBN: 80-247-0613-X.
9. GOLDRATT, E. M.: Kritický řetěz. Praha: InterQuality, s.r.o., 1999, 199 s., ISBN: 80-902770-0-4.
10. ARDUSER, L.; BROWN, D. R.: The Professional Caterer's Handbook: How to Open and Operate a Financially Successful Catering Business, Atlantic Publishing Group, 2006, ISBN: 0-910627-60-6.
11. VIVALDO, D.: How to Start a Home-Based Catering Business, 6th; USA, 2010, ISBN: 978-O-7627-5267-6.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Jaký je rozdíl mezi "On - premises catering" a "Off - premises catering". Kde lze snadněji optimalizovat? Kde lze dosáhnout výraznějších úspor a proč?
Vysvětlete pojmy "studentský syndrom" a "Parkinsonův zákon".
Vysvětlete metodu kritického řetězce a kritickou cestu.
Vysvětlete síťové grafy ve Vaší práci.
Kolik má uvedená firma zaměstnanců?