Bakalářská práce popisuje historií firmy Kávoviny, a.s., Pardubice od svého založení do současnosti. Na začátku práce se nachází stručná historie potravinářského průmyslu na Pardubicku, která se zabývá vývojem řemesel a podniků. Dále popisuje vývoj kávy obecně jak v minulosti, tak v současnosti. Dokument líčí život zakladatele Johanna Heinricha Francka a jeho nástupců Carla Francka a Roberta Francka. Práce uvádí vývojovou linii firmy od založení do dnešní doby. Následuje průřez organizačními složkami podniku a produkty Kávovin. Hlavním cílem této práce je především uvést největšího výrobce kávy v naší zemi, zmapovat a popsat historii firmy, popsat chod podniku a poukázat na důležitosti firmy.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focusing on the history of the company Kávoviny, a.s., Pardubice, starting on its foundation and continuing up to nowadays. In its very beginning thesis in short portrays history of food industry in the Pardubice region, in further detail focusing on development of processing companies and crafts. In following chapters author describes development of coffee industry in history as well as in these days. Further on author depicts life of founder of company Kávoviny - predecessor of Kávoviny, a.s., Pardubice Johann Heinrich Franck and his successors Carl Franck and Robert Franck. Thesis examines development of company through various eras up to presence. Thesis further depicts organisational chart of the company, all its business activities and products of the company. Main objective of this work is to give an introduction of the biggest coffee processing company in the Czech Republic, analyse and describe the history of the company its operations and stressed out the importance of the company in Czech food processing industry.
Klíčová slova
káva, potravinářský průmysl, Pardubice, kávoviny, Franck, firma Kávoviny, čekanka
Klíčová slova v angličtině
coffee, food industry, Pardubice, substitutes, Franck, The Kavoviny company, wallflower
Rozsah průvodní práce
65 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce popisuje historií firmy Kávoviny, a.s., Pardubice od svého založení do současnosti. Na začátku práce se nachází stručná historie potravinářského průmyslu na Pardubicku, která se zabývá vývojem řemesel a podniků. Dále popisuje vývoj kávy obecně jak v minulosti, tak v současnosti. Dokument líčí život zakladatele Johanna Heinricha Francka a jeho nástupců Carla Francka a Roberta Francka. Práce uvádí vývojovou linii firmy od založení do dnešní doby. Následuje průřez organizačními složkami podniku a produkty Kávovin. Hlavním cílem této práce je především uvést největšího výrobce kávy v naší zemi, zmapovat a popsat historii firmy, popsat chod podniku a poukázat na důležitosti firmy.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focusing on the history of the company Kávoviny, a.s., Pardubice, starting on its foundation and continuing up to nowadays. In its very beginning thesis in short portrays history of food industry in the Pardubice region, in further detail focusing on development of processing companies and crafts. In following chapters author describes development of coffee industry in history as well as in these days. Further on author depicts life of founder of company Kávoviny - predecessor of Kávoviny, a.s., Pardubice Johann Heinrich Franck and his successors Carl Franck and Robert Franck. Thesis examines development of company through various eras up to presence. Thesis further depicts organisational chart of the company, all its business activities and products of the company. Main objective of this work is to give an introduction of the biggest coffee processing company in the Czech Republic, analyse and describe the history of the company its operations and stressed out the importance of the company in Czech food processing industry.
Klíčová slova
káva, potravinářský průmysl, Pardubice, kávoviny, Franck, firma Kávoviny, čekanka
Klíčová slova v angličtině
coffee, food industry, Pardubice, substitutes, Franck, The Kavoviny company, wallflower
Zásady pro vypracování
Cílem práce bude zpracování historie podniku Kávoviny, a.s. Pardubice od založení do současnosti s využitím archivních pramenů uložených v SOA v Zámrsku, soudobé dokumentace a další literatury k tématu. S přihlédnutím k oboru studia bude práce kromě správního vývoje zaměřena na problematiku péče o dokumenty a fungování firemního, dříve podnikového archivu.
Zásady pro vypracování
Cílem práce bude zpracování historie podniku Kávoviny, a.s. Pardubice od založení do současnosti s využitím archivních pramenů uložených v SOA v Zámrsku, soudobé dokumentace a další literatury k tématu. S přihlédnutím k oboru studia bude práce kromě správního vývoje zaměřena na problematiku péče o dokumenty a fungování firemního, dříve podnikového archivu.
Seznam doporučené literatury
Archivní fondy uložené v SOA Zámrsk.
Archiválie podniku Kávoviny, a.s.
Informace ze soudobého tisku.
Vzpomínky pamětníků.
Borovec Petr - Historie a současnost podnikání na Pardubicku.
Šebek František, Zikmund Vlastimil - Pardubicko: Východočeský kraj.
Dipolomová práce Bc. Jana Vtípila ( FF UPa, 2009).
Seznam doporučené literatury
Archivní fondy uložené v SOA Zámrsk.
Archiválie podniku Kávoviny, a.s.
Informace ze soudobého tisku.
Vzpomínky pamětníků.
Borovec Petr - Historie a současnost podnikání na Pardubicku.
Šebek František, Zikmund Vlastimil - Pardubicko: Východočeský kraj.
Dipolomová práce Bc. Jana Vtípila ( FF UPa, 2009).