V práci jsou nejprve uvedeny základní vlastnosti bakterií rodu Arcobacter. V další části jsou popisovány principy působení přírodních látek proti mikroorganismům. Největší prostor je věnován antimikrobiálním účinkům vybraných konkrétních přírodních produktů a extraktů a jejich možnému využití.
Anotace v angličtině
The basic attributes of bacteria of the genus Arcobacter are introduced at the beginning of the thesis. In the next section, the effects of natural substances against microorganisms are described. The biggest part is devoted to antimicrobial effect of selected specific natural products and extracts, and their possible use.
V práci jsou nejprve uvedeny základní vlastnosti bakterií rodu Arcobacter. V další části jsou popisovány principy působení přírodních látek proti mikroorganismům. Největší prostor je věnován antimikrobiálním účinkům vybraných konkrétních přírodních produktů a extraktů a jejich možnému využití.
Anotace v angličtině
The basic attributes of bacteria of the genus Arcobacter are introduced at the beginning of the thesis. In the next section, the effects of natural substances against microorganisms are described. The biggest part is devoted to antimicrobial effect of selected specific natural products and extracts, and their possible use.
1. Seznamte se s literárními prameny v dané oblasti a vypracujte rešerši na zadané téma, v úvodu práce se stručně věnujte shrnutí základních informací o bakteriích rodu Arcobacter.
2. Věnujte se stručně vybraným antimikrobiálním účinkům a vlivům.
3. Hlavní část práce věnujte textu o přírodních látkách a extraktech, které mají popisovány antimikrobiální vlastnosti.
4. V závěru práce shrňte poznatky současné vědy v této oblasti.
Zásady pro vypracování
1. Seznamte se s literárními prameny v dané oblasti a vypracujte rešerši na zadané téma, v úvodu práce se stručně věnujte shrnutí základních informací o bakteriích rodu Arcobacter.
2. Věnujte se stručně vybraným antimikrobiálním účinkům a vlivům.
3. Hlavní část práce věnujte textu o přírodních látkách a extraktech, které mají popisovány antimikrobiální vlastnosti.
4. V závěru práce shrňte poznatky současné vědy v této oblasti.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k BP.