Tato bakalářská práce se zabývá technologií výroby nízkoalkoholických a nealkoholických piv. Je zaměřena hlavně na odlišnosti od výroby klasických 10-12° piv vyráběných v České republice. V práci je také popsáno zdravotní hledisko spojené s konzumací těchto piv. V závěru práce je uveden přehled nealkoholických piv dostupných na českém trhu.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the technology of low-gravity and alcohol free beers production. It focuses mainly on the differences from the classical production of 10 to 12° beers produced in the Czech Republic. This work also describes the health aspects associated with the consumption of these beers. In the final part of the thesis an overview of alcohol free beers available in the Czech market is given.
Tato bakalářská práce se zabývá technologií výroby nízkoalkoholických a nealkoholických piv. Je zaměřena hlavně na odlišnosti od výroby klasických 10-12° piv vyráběných v České republice. V práci je také popsáno zdravotní hledisko spojené s konzumací těchto piv. V závěru práce je uveden přehled nealkoholických piv dostupných na českém trhu.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the technology of low-gravity and alcohol free beers production. It focuses mainly on the differences from the classical production of 10 to 12° beers produced in the Czech Republic. This work also describes the health aspects associated with the consumption of these beers. In the final part of the thesis an overview of alcohol free beers available in the Czech market is given.
1. Proveďte literární rešerši zabývající se technologiemi výroby piv nízkoalkoholických a nealkoholických.
2. Popište základní charakteristiky surovin pro výrobu výše uvedených druhů piv a jejich zpracování. Zaměřte se především na rozdíly od technologie klasických piv, tj. piv 10-12\st{}° běžně vyráběných v ČR. Prezentujte specifika jednotlivých způsobů výroby piv s nízkým obsahem alkoholu a zaměřte se i na sortiment a dostupnost sledovaných druhů piv od tuzemských výrobců.
3. Diskutujte zdravotní aspekty související s konzumací především nealkoholických piv a případná pozitiva či negativa jejich konzumace, a to i s ohledem na možnost konzumace osobami, které nemohou konzumovat piva alkoholická.
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se technologiemi výroby piv nízkoalkoholických a nealkoholických.
2. Popište základní charakteristiky surovin pro výrobu výše uvedených druhů piv a jejich zpracování. Zaměřte se především na rozdíly od technologie klasických piv, tj. piv 10-12\st{}° běžně vyráběných v ČR. Prezentujte specifika jednotlivých způsobů výroby piv s nízkým obsahem alkoholu a zaměřte se i na sortiment a dostupnost sledovaných druhů piv od tuzemských výrobců.
3. Diskutujte zdravotní aspekty související s konzumací především nealkoholických piv a případná pozitiva či negativa jejich konzumace, a to i s ohledem na možnost konzumace osobami, které nemohou konzumovat piva alkoholická.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla dotazy komise.