Práce je věnovaná stručnému popisu látky amygdalin, jeho vlastností, výskytu v potravinách a účinku na lidský organismus. Zabývá se popisem některých metod jeho izolace z potravinové matrice a následné kvantifikace. V závěru práce hodnotí a porovnává popsané metody dle jejich mezí detekce a stanovitelnosti.
Anotace v angličtině
The work deals with a description of amygdalin, its characteristics, presence in food and effects on human organism. Isolation methods from food matrix and further quantification are described. Comparation and evaluation of described methods in regards to their limits of detection and quantification were performed.
Práce je věnovaná stručnému popisu látky amygdalin, jeho vlastností, výskytu v potravinách a účinku na lidský organismus. Zabývá se popisem některých metod jeho izolace z potravinové matrice a následné kvantifikace. V závěru práce hodnotí a porovnává popsané metody dle jejich mezí detekce a stanovitelnosti.
Anotace v angličtině
The work deals with a description of amygdalin, its characteristics, presence in food and effects on human organism. Isolation methods from food matrix and further quantification are described. Comparation and evaluation of described methods in regards to their limits of detection and quantification were performed.
1. Vypracujte rešerši s využitím databází odborných zahraničních periodik o látce amygdalinu.
2. Popište chemickou strukturu, vlastnosti, výskyt v potravinách a účinky na zdraví člověka.
3. Podrobněji se v rešerši věnujte dostupným metodám izolace z potravinové matrice a kvantifikaci.
4. Navrhněte, za jakých okolností by bylo možné stanovení amygdalinu s využitím elektrochemických metod (voltametrických a amperometrických).
Zásady pro vypracování
1. Vypracujte rešerši s využitím databází odborných zahraničních periodik o látce amygdalinu.
2. Popište chemickou strukturu, vlastnosti, výskyt v potravinách a účinky na zdraví člověka.
3. Podrobněji se v rešerši věnujte dostupným metodám izolace z potravinové matrice a kvantifikaci.
4. Navrhněte, za jakých okolností by bylo možné stanovení amygdalinu s využitím elektrochemických metod (voltametrických a amperometrických).
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k BP.