Informace o kvalifikační práci Možnosti financování aktivit v potravinářském a chemickém průmyslu z prostředků evropských fondů v programovém období 2014 2020 z vybraného operačního programu
- Všechny požadované údaje o této VŠKP jsou vyplněny.
Hlavní téma
Možnosti financování aktivit v potravinářském a chemickém průmyslu z prostředků evropských fondů v programovém období 2014 - 2020 z vybraného operačního programu
Hlavní téma v angličtině
Funding possibilities of activities in the chemical and food industries from the European funds in the programming period 2014 - 2020 from the selected operational program
Název dle studenta
Možnosti financování aktivit v potravinářském a chemickém průmyslu z prostředků evropských fondů v programovém období 2014 2020 z vybraného operačního programu
Název dle studenta v angličtině
Funding possibilities of activities in the chemical and food industries from the European funds in the programming period 2014 - 2020 from the selected operational program
V bakalářské práci jsou popsány možnosti využití fondů Evropské unie pro financování aktivit v chemickém a potravinářském průmyslu. V první části jsou zahrnuty základní informace o Evropské unii a její regionální politice. Náplní druhé části je charakteristika vztahu České republiky a Evropské unie v oblasti využití fondů Evropské unie a shrnutí základních podmínek aktuálního programového období. Třetí část přibližuje konkrétní možnosti financování z vybraných operačních programů z pohledu potravinářského a chemického průmyslu. Praktická část se věnuje představením firmy Proxim s.r.o. a zhodnocení jejich dosavadní aktivit v oblasti čerpání dotací. Následně jsou představeny tři projektové záměry a jeden z nich, zaměřený na marketingovou prezentaci podniku je rozpracován podrobněji v souladu s požadavky výzvy Marketing v rámci operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis describes possibilities of using European Union funds for financing activities in the chemical and food industries. The first part contains basic information about the European Union and its regional policy. The second part characterizes the relation between the Czech Republic and the European Union in terms of using European Union funds and a summary of the basic conditions of the current programming period. The third part describes specific financing options from selected operational programs in terms of food and chemical industries. The practical part is devoted to the introduction of Proxim s. r. o. and evaluation of its existing activities in the area of subsidies. Then are presented three project plans that the company and one of them, which focuses on marketing presentation of the company, is elaborated in detail in accordance with the requirements of Marketing Challenges in the Operational Programme Enterprise and Innovation for Competitiveness.
Klíčová slova
fondy Evropské unie, potravinářský a chemický průmysl, programové období, projekt
Klíčová slova v angličtině
European Union funds, chemical and food industry, programming period, project
Rozsah průvodní práce
55 s. (89577)
Jazyk
CZ
Anotace
V bakalářské práci jsou popsány možnosti využití fondů Evropské unie pro financování aktivit v chemickém a potravinářském průmyslu. V první části jsou zahrnuty základní informace o Evropské unii a její regionální politice. Náplní druhé části je charakteristika vztahu České republiky a Evropské unie v oblasti využití fondů Evropské unie a shrnutí základních podmínek aktuálního programového období. Třetí část přibližuje konkrétní možnosti financování z vybraných operačních programů z pohledu potravinářského a chemického průmyslu. Praktická část se věnuje představením firmy Proxim s.r.o. a zhodnocení jejich dosavadní aktivit v oblasti čerpání dotací. Následně jsou představeny tři projektové záměry a jeden z nich, zaměřený na marketingovou prezentaci podniku je rozpracován podrobněji v souladu s požadavky výzvy Marketing v rámci operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis describes possibilities of using European Union funds for financing activities in the chemical and food industries. The first part contains basic information about the European Union and its regional policy. The second part characterizes the relation between the Czech Republic and the European Union in terms of using European Union funds and a summary of the basic conditions of the current programming period. The third part describes specific financing options from selected operational programs in terms of food and chemical industries. The practical part is devoted to the introduction of Proxim s. r. o. and evaluation of its existing activities in the area of subsidies. Then are presented three project plans that the company and one of them, which focuses on marketing presentation of the company, is elaborated in detail in accordance with the requirements of Marketing Challenges in the Operational Programme Enterprise and Innovation for Competitiveness.
Klíčová slova
fondy Evropské unie, potravinářský a chemický průmysl, programové období, projekt
Klíčová slova v angličtině
European Union funds, chemical and food industry, programming period, project
Zásady pro vypracování
1. Vymezit podstatu evropských fondů a jejich zaměření.
2. Specifikovat možnosti čerpání z evropských strukturálních fondů v České republice v programovém období 2014 - 2020.
3. Specifikovat možnosti využití prostředků z evropských fondů v podnicích chemického a potravinářského průmyslu s podrobným představením možností financování z vybraného operačního programu.
4. Posouzení možností využití prostředků z evropských fondů u konkrétního podniku chemického či potravinářského průmyslu.
5. Provést zhodnocení a závěr.
Zásady pro vypracování
1. Vymezit podstatu evropských fondů a jejich zaměření.
2. Specifikovat možnosti čerpání z evropských strukturálních fondů v České republice v programovém období 2014 - 2020.
3. Specifikovat možnosti využití prostředků z evropských fondů v podnicích chemického a potravinářského průmyslu s podrobným představením možností financování z vybraného operačního programu.
4. Posouzení možností využití prostředků z evropských fondů u konkrétního podniku chemického či potravinářského průmyslu.
5. Provést zhodnocení a závěr.
Seznam doporučené literatury
1. EUROPEAN COMMISSION. Guidance for Beneficiaries of European Structural and Investment Funds and Related EU Instruments. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2014, 58 s. ISBN 978-92-79-43628-4.
2. MAREK, D.; KANTOR, T. Příprava a řízení projektů strukturálních fondů Evropské unie. Brno: Společnost pro odbornou literaturu - Barriester&Principál, 2009, 215 s. ISBN 978-80-8709-56-5.
3. VILAMOVÁ, Š. Čerpáme finanční zdroje Evropské unie: praktický průvodce. Praha: GRADA Publishing; a. s., 2005, 200 s. ISBN 80-247-1194-X.
4. TAUER, V.; ZEMÁNKOVÁ, H; ŠUBRTOVÁ, J. Získejte dotace z fondů EU: tvorba žádosti a realizace projektu krok za krokem: metodika, pravidla, návody. Brno: Computer Press, 2009, 160 s. ISBN 978-80-251-2649-3.
5. SRDOŠOVÁ, K. The European Union suppport of Small and Medium-sized Enterprises in Czech and Slovak Republic. Brno: 1.VZPPP, s.r.o., 2015, 111 s. ISBN 978-80-904990-5-8.
Seznam doporučené literatury
1. EUROPEAN COMMISSION. Guidance for Beneficiaries of European Structural and Investment Funds and Related EU Instruments. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2014, 58 s. ISBN 978-92-79-43628-4.
2. MAREK, D.; KANTOR, T. Příprava a řízení projektů strukturálních fondů Evropské unie. Brno: Společnost pro odbornou literaturu - Barriester&Principál, 2009, 215 s. ISBN 978-80-8709-56-5.
3. VILAMOVÁ, Š. Čerpáme finanční zdroje Evropské unie: praktický průvodce. Praha: GRADA Publishing; a. s., 2005, 200 s. ISBN 80-247-1194-X.
4. TAUER, V.; ZEMÁNKOVÁ, H; ŠUBRTOVÁ, J. Získejte dotace z fondů EU: tvorba žádosti a realizace projektu krok za krokem: metodika, pravidla, návody. Brno: Computer Press, 2009, 160 s. ISBN 978-80-251-2649-3.
5. SRDOŠOVÁ, K. The European Union suppport of Small and Medium-sized Enterprises in Czech and Slovak Republic. Brno: 1.VZPPP, s.r.o., 2015, 111 s. ISBN 978-80-904990-5-8.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Jakým způsobem a jak dlouho bude podnik dokládat udržitelnost dotačního projektu? Je vynaložené úsilí na zpracování žádosti o podporu z dotačních zdrojů v případě podniku efektivní?