Tématem bakalářské práce jsou studenti a zdravá výživa. Cílem práce bylo zjištění postoje studentů ke zdravé výživě. K získání dat byl použit dotazník, složen z uzavřených otázek. V teoretické části byla popsána výživa, jednotlivé živiny, stravovací režim, pitný režim a rizikové faktory nesprávné výživy. Ve výzkumné části jsou analyzovány postoje studentů ke zdravé výživě. Získaná data byla zpracována v programu Microsoft Word, Statistica a následně porovnána a graficky znázorněna.
Anotace v angličtině
The bachelor´s thesis topic is about students and a healthy eating. The goal of the thesis was to determine a student´s attitude to the healthy eating. A questionnaire compiled of closed questions was used to obtain relevant data. Nutrition, nutrients, diet, drinking regime and risk factors of an unhealthy eating are described in the theoretical section of this thesis, meanwhile the student´s attitude to the healthy eating is analysed in the research section. The obtained data were processed in programmes Microsoft Word and Statistica. After their procession the data were compared and graphicly depicted.
Klíčová slova
Výživa, studenti, zdraví, zdravý životní styl, pitný režim
Tématem bakalářské práce jsou studenti a zdravá výživa. Cílem práce bylo zjištění postoje studentů ke zdravé výživě. K získání dat byl použit dotazník, složen z uzavřených otázek. V teoretické části byla popsána výživa, jednotlivé živiny, stravovací režim, pitný režim a rizikové faktory nesprávné výživy. Ve výzkumné části jsou analyzovány postoje studentů ke zdravé výživě. Získaná data byla zpracována v programu Microsoft Word, Statistica a následně porovnána a graficky znázorněna.
Anotace v angličtině
The bachelor´s thesis topic is about students and a healthy eating. The goal of the thesis was to determine a student´s attitude to the healthy eating. A questionnaire compiled of closed questions was used to obtain relevant data. Nutrition, nutrients, diet, drinking regime and risk factors of an unhealthy eating are described in the theoretical section of this thesis, meanwhile the student´s attitude to the healthy eating is analysed in the research section. The obtained data were processed in programmes Microsoft Word and Statistica. After their procession the data were compared and graphicly depicted.
Klíčová slova
Výživa, studenti, zdraví, zdravý životní styl, pitný režim
1. Studium literatury, sběr informací a popis současného stavu řešené problematiky.
2. Stanovení cílů a metodiky práce.
3. Příprava a realizace výzkumného šetření dle stanové metodiky.
4. Analýza a interpretace získaných dat.
5. Zhodnocení výsledků práce.
Zásady pro vypracování
1. Studium literatury, sběr informací a popis současného stavu řešené problematiky.
2. Stanovení cílů a metodiky práce.
3. Příprava a realizace výzkumného šetření dle stanové metodiky.
4. Analýza a interpretace získaných dat.
5. Zhodnocení výsledků práce.
Seznam doporučené literatury
1. DAHLKE, Reudiger. Jak správně jíst: celostní cesta ke zdravé výživě. 1. vyd. Olomouc: Fontána, 2007. ISBN 978-80-7336-366-6.
2. FOŘT, Petr. Tak co mám jíst? 1. vyd. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1459-2.
3. KOMPRDA, Tomáš. Výživou ke zdraví. 1. vyd. Velké Bílovice: TeMi CZ, 2009. ISBN 978-80-87156-41-4.
4. KUNOVÁ, Václava. Zdravá výživa. 2. přeprac. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-3433-0.
5. PIŤHA, Jan. Zdravá výživa pro každý den. 1. vyd. Praha: Grada 2009. ISBN 978-80-247-2488-1.
Seznam doporučené literatury
1. DAHLKE, Reudiger. Jak správně jíst: celostní cesta ke zdravé výživě. 1. vyd. Olomouc: Fontána, 2007. ISBN 978-80-7336-366-6.
2. FOŘT, Petr. Tak co mám jíst? 1. vyd. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1459-2.
3. KOMPRDA, Tomáš. Výživou ke zdraví. 1. vyd. Velké Bílovice: TeMi CZ, 2009. ISBN 978-80-87156-41-4.
4. KUNOVÁ, Václava. Zdravá výživa. 2. přeprac. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-3433-0.
5. PIŤHA, Jan. Zdravá výživa pro každý den. 1. vyd. Praha: Grada 2009. ISBN 978-80-247-2488-1.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Hodnocení vedoucího: velmi dobře
Hodnocení oponenta: velmi dobře minus
Doplňující otázky k obhajobě:
1. Kde konkrétně jste použila program Statistica, když netestujete žádné hypotézy?
2. Jaké byste navrhla doporučení pro praxi, které by zlepšilo postoje ke zdravé výživě na Fakultě zdravotnických studií, Upce?
Obhajoba bakalářské práce s prezentací velmi dobrá