Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj funkční aplikace pro pekárnu, která umožní řízení, správu skladu a objednávek. V teoretické části jsou popsány typy architektur systémů, modely řízení skladu a existující podnikové systémy. Praktická část obsahuje analýzu navrhovaného řešení, popis použitích technologií, návrh databáze, ER diagram a aplikační příručku.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis focuses on the development of a functional application for a bakery, which facilitates management, warehouse management and ordering. The theoretical part describes system architecture types, warehouse management models and existing business systems. The practical part includes an analysis of the proposed solution, description of used technologies, database design, ER diagram and application manual.
Klíčová slova
Informační systém, pekárna, řízení, databáze, sklad
Klíčová slova v angličtině
Information system, bakery, management, database, warehouse
Rozsah průvodní práce
58
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj funkční aplikace pro pekárnu, která umožní řízení, správu skladu a objednávek. V teoretické části jsou popsány typy architektur systémů, modely řízení skladu a existující podnikové systémy. Praktická část obsahuje analýzu navrhovaného řešení, popis použitích technologií, návrh databáze, ER diagram a aplikační příručku.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis focuses on the development of a functional application for a bakery, which facilitates management, warehouse management and ordering. The theoretical part describes system architecture types, warehouse management models and existing business systems. The practical part includes an analysis of the proposed solution, description of used technologies, database design, ER diagram and application manual.
Klíčová slova
Informační systém, pekárna, řízení, databáze, sklad
Klíčová slova v angličtině
Information system, bakery, management, database, warehouse
Zásady pro vypracování
Cílem této práce je vytvoření funkční aplikace, která bude umožňovat řízení pekárny - skladu a objednávek surovin podle aktuální poptávky výrobků a ceny.
Aplikace bude umožňovat:
Registraci uživatelů systému.
Přístup uživatelů do systému podle jejich práv.
Evidence objednávaných surovin potřebných pro výrobu výrobků (druhy surovin, váha, cena).
Evidence dodavatelských firem, které dané suroviny nabízí (název, adresa, četnost dodávek).
Evidence výrobků, které společnost vyrábí (název, váha, cena, skladba surovin).
Zpracování objednávek surovin z pohledu minimalizace nákladů.
Upozornění na minimální zásobu suroviny na skladu.
Výpočet pojistné zásoby.
Aplikace statistické kontroly kvality (indexy způsobilosti, statistická přejímka).
Generování sestav dle volitelně zadaných kritérií (sledování poptávky v různé kalendářní dny a měsíce).
V úvodní části je nutno provést rešerši systémů, které se zabývají touto problematikou. Rešerši je nutné doplnit o porovnání s nově navrhovaným systémem, který bude předmětem této práce. Praktická část musí obsahovat analýzu navrhovaného řešení, která bude obsahovat popis použitých technologií, návrh databáze, ER diagram a aplikační řešení. Pro vytvoření bude využit skriptovací jazyk PHP nebo JAVA a databáze MySQL nebo Oracle.
Zásady pro vypracování
Cílem této práce je vytvoření funkční aplikace, která bude umožňovat řízení pekárny - skladu a objednávek surovin podle aktuální poptávky výrobků a ceny.
Aplikace bude umožňovat:
Registraci uživatelů systému.
Přístup uživatelů do systému podle jejich práv.
Evidence objednávaných surovin potřebných pro výrobu výrobků (druhy surovin, váha, cena).
Evidence dodavatelských firem, které dané suroviny nabízí (název, adresa, četnost dodávek).
Evidence výrobků, které společnost vyrábí (název, váha, cena, skladba surovin).
Zpracování objednávek surovin z pohledu minimalizace nákladů.
Upozornění na minimální zásobu suroviny na skladu.
Výpočet pojistné zásoby.
Aplikace statistické kontroly kvality (indexy způsobilosti, statistická přejímka).
Generování sestav dle volitelně zadaných kritérií (sledování poptávky v různé kalendářní dny a měsíce).
V úvodní části je nutno provést rešerši systémů, které se zabývají touto problematikou. Rešerši je nutné doplnit o porovnání s nově navrhovaným systémem, který bude předmětem této práce. Praktická část musí obsahovat analýzu navrhovaného řešení, která bude obsahovat popis použitých technologií, návrh databáze, ER diagram a aplikační řešení. Pro vytvoření bude využit skriptovací jazyk PHP nebo JAVA a databáze MySQL nebo Oracle.
Seznam doporučené literatury
LINDA, B. Stochastické modely operačního výzkumu. Bratislava: Statis, 2004. ISBN 80-85659-33-6.
JABLONSKÝ, J. Operační výzkum. Praha: Professional Publishing, 2007. 323 s. ISBN 978-80-86946-44-3.
Seznam doporučené literatury
LINDA, B. Stochastické modely operačního výzkumu. Bratislava: Statis, 2004. ISBN 80-85659-33-6.
JABLONSKÝ, J. Operační výzkum. Praha: Professional Publishing, 2007. 323 s. ISBN 978-80-86946-44-3.
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
V práci je vytvořena fungující aplikace umožńující řízení pekárny, jejího skladu, sledování objednávek surovin podle aktuální poptávky výrobků, kalkulaci ceny výrobků, sledování výživové hodnoty výrobků, měření způsobilosti dosahování sledovaných znaků jakosti výrobků. Součástí vytvořeného programu jsou nástroje pro sledování statistické kontroly kvality. Aplikace je realizována v jazyce Java v prostředí NetBeans a využívá relační databázi Maria DB, která je kompatibilní s MySQL.
Práce byla posouzena v systému IS STAG a nebyla nalezena shoda. Nejedná se o plagiát.