Práce se zabývá vybranými vlivy podmínek prostředí na diskutovanou kvalitu vody a potravin, zejména s ohledem na těžké kovy - Hg, Pb, As, Zn, Fe, Cu. Zvláštní pozornost byla věnovaná vybraným aspektům jejich vlastností, toxicity a jejich role z hlediska ochrany životního prostředí a zdraví. V této souvislosti byly diskutovány některé pokročilé analytické techniky umožňující rychlé stanovení výše uvedených těžkých kovů, jakož i jejich toxikologické limity a příslušné předpisy.
Anotace v angličtině
The work dealt with some effects of environmental conditions on the discussed water or food quality, especially with respect to heavy metals - Hg, Pb, Cd, As, Zn, Fe, Cu. Special attention was focused on selected aspects of their its behavior, toxicity and their role from the viewpoint of the environment and health protection. In this context, some advanced analytical techniques allowing a ready determination of the above mentioned heavy metals were discussed as well as their toxicological limits and related regulations.
Práce se zabývá vybranými vlivy podmínek prostředí na diskutovanou kvalitu vody a potravin, zejména s ohledem na těžké kovy - Hg, Pb, As, Zn, Fe, Cu. Zvláštní pozornost byla věnovaná vybraným aspektům jejich vlastností, toxicity a jejich role z hlediska ochrany životního prostředí a zdraví. V této souvislosti byly diskutovány některé pokročilé analytické techniky umožňující rychlé stanovení výše uvedených těžkých kovů, jakož i jejich toxikologické limity a příslušné předpisy.
Anotace v angličtině
The work dealt with some effects of environmental conditions on the discussed water or food quality, especially with respect to heavy metals - Hg, Pb, Cd, As, Zn, Fe, Cu. Special attention was focused on selected aspects of their its behavior, toxicity and their role from the viewpoint of the environment and health protection. In this context, some advanced analytical techniques allowing a ready determination of the above mentioned heavy metals were discussed as well as their toxicological limits and related regulations.
1. Zpracujte literární rešerši na oblast vlivu vybraných složek životního prostředí na kvalitu vody a potravin s ohledem na význam jejich sledování, hodnocení a zlepšování celkového stavu. Pozornost přitom zaměřte zvláště na vybrané těžké kovy ovlivňující nebo ohrožující lidské zdraví a kvalitu života.
2. Získané poznatky diskutujte a shrňte i ve vztahu k uplatňovaným opatřením ve směru systematického zlepšování životních podmínek. V rámci toho se zmiňte i o pozornosti, která je uvedené problematice věnována v České republice.
3. Bakalářskou práci zpracujte v souladu se Směrnicí UPa č. 9/2012 "Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou formální úpravu" v platném znění.
Zásady pro vypracování
1. Zpracujte literární rešerši na oblast vlivu vybraných složek životního prostředí na kvalitu vody a potravin s ohledem na význam jejich sledování, hodnocení a zlepšování celkového stavu. Pozornost přitom zaměřte zvláště na vybrané těžké kovy ovlivňující nebo ohrožující lidské zdraví a kvalitu života.
2. Získané poznatky diskutujte a shrňte i ve vztahu k uplatňovaným opatřením ve směru systematického zlepšování životních podmínek. V rámci toho se zmiňte i o pozornosti, která je uvedené problematice věnována v České republice.
3. Bakalářskou práci zpracujte v souladu se Směrnicí UPa č. 9/2012 "Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou formální úpravu" v platném znění.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.