Tato bakalářská práce se zabývá využitím obilovin pro výrobu alkoholických i nealkoholických nápojů. Práce se zaměřuje na popis obilovin, morfologickou stavbu a složení obilného zrna. Dále se zabývá výrobou jednotlivých druhů nápojů. V závěrečné části jsou zhodnoceny účinky požívání alkoholu na lidský organismus.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the use of cereals for the production of alcoholic and non-alcoholic beverages. The work focuses on the description of cereals, morphological state and composition of cereal grain. It also deals with the production of individual types of drinks. In the final part the effects of alcohol consumption on human organism are evaluated.
Cereals; Fermenting alcohol; Whiskey; Beer; Brewers lemonade; Effects of alcohol
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá využitím obilovin pro výrobu alkoholických i nealkoholických nápojů. Práce se zaměřuje na popis obilovin, morfologickou stavbu a složení obilného zrna. Dále se zabývá výrobou jednotlivých druhů nápojů. V závěrečné části jsou zhodnoceny účinky požívání alkoholu na lidský organismus.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the use of cereals for the production of alcoholic and non-alcoholic beverages. The work focuses on the description of cereals, morphological state and composition of cereal grain. It also deals with the production of individual types of drinks. In the final part the effects of alcohol consumption on human organism are evaluated.
Cereals; Fermenting alcohol; Whiskey; Beer; Brewers lemonade; Effects of alcohol
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se problematikou nápojů, a to jak alkoholických, tak i nealkoholických, vyrobených z cereálních surovin.
2. Uveďte základní technologické postupy vedoucí k výrobě obilných nápojů včetně charakteristiky výchozích surovin.
3. Definujte základní složky cereálií a jejich fyziologické účinky na lidský organizmus. Diskutujte zdravotní aspekty související s konzumací výše uvedených nápojů, a to jak pozitivní, tak i případné negativní včetně vlivu alkoholu jako takového.
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se problematikou nápojů, a to jak alkoholických, tak i nealkoholických, vyrobených z cereálních surovin.
2. Uveďte základní technologické postupy vedoucí k výrobě obilných nápojů včetně charakteristiky výchozích surovin.
3. Definujte základní složky cereálií a jejich fyziologické účinky na lidský organizmus. Diskutujte zdravotní aspekty související s konzumací výše uvedených nápojů, a to jak pozitivní, tak i případné negativní včetně vlivu alkoholu jako takového.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.