Úvod bakalářské práce pojednává o vitamínech B-komplexu. Jsou zde stručně popsány hlavní funkce, chemické struktury, doporučené denní dávky, významné potravinové zdroje a hlavní projevy nedostatku jednotlivých vitamínů. Druhá část práce je věnována metodám extrakce a stanovení vitamínu B12. Jsou zde popsány nejvýznamnější metody, které lze při analýze vitamínu B12 v potravinách využít.
Anotace v angličtině
The introduction of bachelor thesis deals with B-complex vitamins. The main functions, chemical structures, recommended daily doses, important food sources and the main manifestations of deficiency of individual vitamins are described here. The second part is devoted to methods of extraction and detemination of vitamin B12. The most important methods that can be used during the analysis of vitamin B12 in food were described.
Klíčová slova
vitamíny, B-komplex, vitamín B12, metody extrakce a stanovení
Klíčová slova v angličtině
vitamins, B-complex, vitamin B12, methods of extraction and determination
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Úvod bakalářské práce pojednává o vitamínech B-komplexu. Jsou zde stručně popsány hlavní funkce, chemické struktury, doporučené denní dávky, významné potravinové zdroje a hlavní projevy nedostatku jednotlivých vitamínů. Druhá část práce je věnována metodám extrakce a stanovení vitamínu B12. Jsou zde popsány nejvýznamnější metody, které lze při analýze vitamínu B12 v potravinách využít.
Anotace v angličtině
The introduction of bachelor thesis deals with B-complex vitamins. The main functions, chemical structures, recommended daily doses, important food sources and the main manifestations of deficiency of individual vitamins are described here. The second part is devoted to methods of extraction and detemination of vitamin B12. The most important methods that can be used during the analysis of vitamin B12 in food were described.
Klíčová slova
vitamíny, B-komplex, vitamín B12, metody extrakce a stanovení
Klíčová slova v angličtině
vitamins, B-complex, vitamin B12, methods of extraction and determination
Zásady pro vypracování
1. S využitím dostupných databází knihovny UPa popište charakteristiku, biochemické funkce, chemické vlastnosti, potravinové zdroje a doporučené výživové dávky pro vitamíny B komplexu.
2. Proveďte detailní rešerši se zaměřením na metody extrakce a metody stanovení vitamínu B12 ve vzorcích potravin.
3. Na základě výsledků rešerše stanovte, zda existuje obecná metoda pro extrakci a stanovení vitamínu B12.
Zásady pro vypracování
1. S využitím dostupných databází knihovny UPa popište charakteristiku, biochemické funkce, chemické vlastnosti, potravinové zdroje a doporučené výživové dávky pro vitamíny B komplexu.
2. Proveďte detailní rešerši se zaměřením na metody extrakce a metody stanovení vitamínu B12 ve vzorcích potravin.
3. Na základě výsledků rešerše stanovte, zda existuje obecná metoda pro extrakci a stanovení vitamínu B12.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student seznámil členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byl seznámen s posudkem vedoucího bakalářské práce. Student odpověděl na otázky členů zkušební komise.