Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka.
Anotace v angličtině
The thesis focuses on the description of carbohydrates and sweeteners, their classification, pro- perties and metabolism in the human body. The work also presents some alternatives that replace regular sugar. Also, the effects of carbohydrates on the body are mentioned. The final part contains information about low-carbohydrate diet. Especially the description of low carbo- hydrate diet, the adaptation and beneficial effects of low carbohydrate diet on human health.
Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka.
Anotace v angličtině
The thesis focuses on the description of carbohydrates and sweeteners, their classification, pro- perties and metabolism in the human body. The work also presents some alternatives that replace regular sugar. Also, the effects of carbohydrates on the body are mentioned. The final part contains information about low-carbohydrate diet. Especially the description of low carbo- hydrate diet, the adaptation and beneficial effects of low carbohydrate diet on human health.
1. Sacharidy- dělení (mono, oligo, poly), pak metabolismy.
2. Sladidla jako náhrada cukrů- umělá, přírodní, metabolismus.
3. Škodlivost cukrů, nízkosacharidové stravování.
Zásady pro vypracování
1. Sacharidy- dělení (mono, oligo, poly), pak metabolismy.
2. Sladidla jako náhrada cukrů- umělá, přírodní, metabolismus.
3. Škodlivost cukrů, nízkosacharidové stravování.
Seznam doporučené literatury
Recentní literatura dostupná v databázi WoS, MEDLINE, Sciencedirect; odborné knihy. Další dle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Recentní literatura dostupná v databázi WoS, MEDLINE, Sciencedirect; odborné knihy. Další dle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.