Práce je zaměřena na chemické složení sýrů, kde jsou zmíněny jednotlivé složky sýrů. Dále se práce zabývá problematikou klasifikace sýrů, rozdělení podle technologických postupů a jejich popis, dle obsahu tuku a dle legislativy. Část práce je také věnována vluvům konzumace sýru na člověka a vědeckým poznatkům v tomto odvětví.
Anotace v angličtině
This work is focused on the chemical composition of cheeses, where the individual components of cheese are mentioned. It also deals with the classification of cheeses, categorization according to technological procedures and their description, according to fat content and according to legislation. The last part of the work is devoted to the effects of cheese consumption on humans and scientific knowledge in this field.
Práce je zaměřena na chemické složení sýrů, kde jsou zmíněny jednotlivé složky sýrů. Dále se práce zabývá problematikou klasifikace sýrů, rozdělení podle technologických postupů a jejich popis, dle obsahu tuku a dle legislativy. Část práce je také věnována vluvům konzumace sýru na člověka a vědeckým poznatkům v tomto odvětví.
Anotace v angličtině
This work is focused on the chemical composition of cheeses, where the individual components of cheese are mentioned. It also deals with the classification of cheeses, categorization according to technological procedures and their description, according to fat content and according to legislation. The last part of the work is devoted to the effects of cheese consumption on humans and scientific knowledge in this field.
1. Proveďte literární rešerši zabývající problematikou sýrů, jejich složením a významem pro výživu člověka.
2. Definujte základní zdroje sýrů a technologické postupy jejich výroby. Popište základní složky sýrů (makroživiny i mikroživiny) a diskutujte možné zdravotní benefity a rizika spojená s konzumací sýrů různých druhů.
3. Uveďte základní kritéria pro hodnocení kvality sýrů a pokuste s i zhodnotit vybrané ukazatele konzumace sýrů v rámci ČR.
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající problematikou sýrů, jejich složením a významem pro výživu člověka.
2. Definujte základní zdroje sýrů a technologické postupy jejich výroby. Popište základní složky sýrů (makroživiny i mikroživiny) a diskutujte možné zdravotní benefity a rizika spojená s konzumací sýrů různých druhů.
3. Uveďte základní kritéria pro hodnocení kvality sýrů a pokuste s i zhodnotit vybrané ukazatele konzumace sýrů v rámci ČR.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student seznámil členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byl seznámen s posudkem vedoucího bakalářské práce. Student odpověděl na otázky členů zkušební komise.