V teoretické části bakalářské práce byl popsán krátký přehled historie limonád, základní složky, technologie výroby kolových nápojů a metody stanovení vybraných složek. V experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu hlavních kyselin potenciometrickou titrací a obsahu cukrů pomocí metody dle Schoorla.
Anotace v angličtině
In the theoretical part of bachelor?s work, the history of lemonades, the main ingredients, the production technology of cola drinks, and methods of determining the selected ingredients were described. In the experimental part, the content of acidic components was determined by potentiometric titration and the content of sugars was determined by Schoorl method.
Klíčová slova
Nealkoholické kolové nápoje, cukry, kyselina fosforečná, kyselina citronová, metoda dle Schoorla, potenciometrická titrace
V teoretické části bakalářské práce byl popsán krátký přehled historie limonád, základní složky, technologie výroby kolových nápojů a metody stanovení vybraných složek. V experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu hlavních kyselin potenciometrickou titrací a obsahu cukrů pomocí metody dle Schoorla.
Anotace v angličtině
In the theoretical part of bachelor?s work, the history of lemonades, the main ingredients, the production technology of cola drinks, and methods of determining the selected ingredients were described. In the experimental part, the content of acidic components was determined by potentiometric titration and the content of sugars was determined by Schoorl method.
Klíčová slova
Nealkoholické kolové nápoje, cukry, kyselina fosforečná, kyselina citronová, metoda dle Schoorla, potenciometrická titrace
1. Proveďte literární rešerši zabývající se problematikou nápojů kolového typu, jejich historií, výrobou a významem v potravinářství.
2. Definujte základní složky těchto nápojů a metody jejich analýzy. Diskutujte zdravotní rizika související s konzumací výše uvedených nápojů.
3. V praktické části proveďte analýzy vybraných parametrů nápojů kolového typu a na základě dosažených výsledků diskutujte rozdíly v kvalitě jednotlivých vzorků.
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zabývající se problematikou nápojů kolového typu, jejich historií, výrobou a významem v potravinářství.
2. Definujte základní složky těchto nápojů a metody jejich analýzy. Diskutujte zdravotní rizika související s konzumací výše uvedených nápojů.
3. V praktické části proveďte analýzy vybraných parametrů nápojů kolového typu a na základě dosažených výsledků diskutujte rozdíly v kvalitě jednotlivých vzorků.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.