Práce se zabývá vitaminy, především vitaminem C a jeho stanovením moderními analytickými metodami v ovoci a zelenině. První část práce je věnována stručné charakterizaci ovoce a zeleniny a teoretickému úvodu do světa vitaminů. Následující část pojednává již o stanovení a o vybraných metodách s konkrétními příklady.
Anotace v angličtině
The thesis deals with vitamins, mainly with vitamin C and its determination by modern analytical methods in fruits and vegetables. The first part of the thesis is devoted to a brief characterization of fruits and vegetables and a theoretical introduction to the world of vitamins. The following section is already about determination and selected methods with specific examples.
Klíčová slova
ovoce, zelenina, vitamin C, stanovení
Klíčová slova v angličtině
fruits, vegetables, vitamin C, determination
Rozsah průvodní práce
50 s. (63 600)
Jazyk
CZ
Anotace
Práce se zabývá vitaminy, především vitaminem C a jeho stanovením moderními analytickými metodami v ovoci a zelenině. První část práce je věnována stručné charakterizaci ovoce a zeleniny a teoretickému úvodu do světa vitaminů. Následující část pojednává již o stanovení a o vybraných metodách s konkrétními příklady.
Anotace v angličtině
The thesis deals with vitamins, mainly with vitamin C and its determination by modern analytical methods in fruits and vegetables. The first part of the thesis is devoted to a brief characterization of fruits and vegetables and a theoretical introduction to the world of vitamins. The following section is already about determination and selected methods with specific examples.
Klíčová slova
ovoce, zelenina, vitamin C, stanovení
Klíčová slova v angličtině
fruits, vegetables, vitamin C, determination
Zásady pro vypracování
1. Úvodní část zaměřte na vitamíny obecně.
2. Proveďte literární rešerši zabývající se stanovením vitamínu C ve ovoci a zelenině pomocí moderních analytických metod. Uveďte konkrétní příklady zajímavých stanovení vitamínu C v ovoci a zelenině.
3. Stručně popište využívané analytické metody.
Zásady pro vypracování
1. Úvodní část zaměřte na vitamíny obecně.
2. Proveďte literární rešerši zabývající se stanovením vitamínu C ve ovoci a zelenině pomocí moderních analytických metod. Uveďte konkrétní příklady zajímavých stanovení vitamínu C v ovoci a zelenině.
3. Stručně popište využívané analytické metody.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.