Tato diplomová práce se zabývá vlivem vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného. Teoretická část popisuje rohovník obecný, metody mletí a také antioxidační vlastnosti. Experimentální část se zaobírá tím, jak různá doba mletí rohovníku obecného ovlivňuje barevnost, distribuci částic, sorpční vlastnosti, infračervené spektrum, antioxidační vlastnosti a biologickou dostupnost.
Anotace v angličtině
This master thesis deals with effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder. The theoretical part describes carob, grinding methods and antioxidant properties. The experimental part deals with carob and how different time of grinding carob affects color, particle distribution, sorption, infrared spectrum, antioxidant properties and bioavailability.
Tato diplomová práce se zabývá vlivem vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného. Teoretická část popisuje rohovník obecný, metody mletí a také antioxidační vlastnosti. Experimentální část se zaobírá tím, jak různá doba mletí rohovníku obecného ovlivňuje barevnost, distribuci částic, sorpční vlastnosti, infračervené spektrum, antioxidační vlastnosti a biologickou dostupnost.
Anotace v angličtině
This master thesis deals with effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder. The theoretical part describes carob, grinding methods and antioxidant properties. The experimental part deals with carob and how different time of grinding carob affects color, particle distribution, sorption, infrared spectrum, antioxidant properties and bioavailability.
1. Zpracovat teoretickou rešerši na téma vlastnosti a využití plodů rohovníku obecného (Ceratonia siliqua L.) v potravinářství. Definujte jeho chemické složení a vliv trávení na obsah biologicky aktivních látek. V rámci teoretické části práce zapracujte také informace o metodách využitých při experimentální práci. Použijte dostupné databáze odborných a recenzovaných periodik (knih).
2. Připravte prášek pomocí vibračního mlýnku (různý čas mletí) a stanovte vybrané chemické a fyzikální parametry prášku. Simulujte trávicí proces (in vitro) a zjistěte obsah biologicky aktivních látek.
3. Výsledky vyhodnoťte pomocí adekvátních statistických metod a kriticky diskutujte s již publikovanými daty.
Zásady pro vypracování
1. Zpracovat teoretickou rešerši na téma vlastnosti a využití plodů rohovníku obecného (Ceratonia siliqua L.) v potravinářství. Definujte jeho chemické složení a vliv trávení na obsah biologicky aktivních látek. V rámci teoretické části práce zapracujte také informace o metodách využitých při experimentální práci. Použijte dostupné databáze odborných a recenzovaných periodik (knih).
2. Připravte prášek pomocí vibračního mlýnku (různý čas mletí) a stanovte vybrané chemické a fyzikální parametry prášku. Simulujte trávicí proces (in vitro) a zjistěte obsah biologicky aktivních látek.
3. Výsledky vyhodnoťte pomocí adekvátních statistických metod a kriticky diskutujte s již publikovanými daty.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího
a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.