Bakalářská práce se zabývá hodnocením kvalitativních parametrů různých druhů mouky. V Teoretické části je popsána vlastnosti, výroba a složení mouky. V experimentální části byly stanoveny různé parametry mouky, například vlhkost, kyselost, obsah popela, obsah lepku nebo zrnitost. Tyto parametry byly mezi jednotlivými moukami porovnány a zhodnoceny.
Anotace v angličtině
The evaluation of the quality parameters of different types of flour are the aim of this bachelor's thesis. The properties, production and composition of flour are described in the theoretical part and in the experimental part, various flour parameters were determined, for example moisture, acidity, ash content, gluten content or graininess. These parameters were compared and evaluated between individual flours.
Klíčová slova
mouka, obilniny, pšenice, žito, vlhkost, obsah popela, kyselost, obsah lepku
Bakalářská práce se zabývá hodnocením kvalitativních parametrů různých druhů mouky. V Teoretické části je popsána vlastnosti, výroba a složení mouky. V experimentální části byly stanoveny různé parametry mouky, například vlhkost, kyselost, obsah popela, obsah lepku nebo zrnitost. Tyto parametry byly mezi jednotlivými moukami porovnány a zhodnoceny.
Anotace v angličtině
The evaluation of the quality parameters of different types of flour are the aim of this bachelor's thesis. The properties, production and composition of flour are described in the theoretical part and in the experimental part, various flour parameters were determined, for example moisture, acidity, ash content, gluten content or graininess. These parameters were compared and evaluated between individual flours.
Klíčová slova
mouka, obilniny, pšenice, žito, vlhkost, obsah popela, kyselost, obsah lepku
1. Vypracujte literární rešerši na téma výroba mouky a její chemické složení. Dále se zaměřte na metody a postupy, kterými se hodnotí vlastnosti a kvalita mouky.
2. V experimentální části práce stanovte vybrané ukazatele kvality mouky, kterými jsou například kyselost, obsah popela, velikost částic, vlhkost nebo aktivita vody. Tyto parametry stanovte u více druhů mouk a výsledky porovnejte.
3. Získané poznatky kriticky zhodnoťte a porovnejte s literaturou.
Zásady pro vypracování
1. Vypracujte literární rešerši na téma výroba mouky a její chemické složení. Dále se zaměřte na metody a postupy, kterými se hodnotí vlastnosti a kvalita mouky.
2. V experimentální části práce stanovte vybrané ukazatele kvality mouky, kterými jsou například kyselost, obsah popela, velikost částic, vlhkost nebo aktivita vody. Tyto parametry stanovte u více druhů mouk a výsledky porovnejte.
3. Získané poznatky kriticky zhodnoťte a porovnejte s literaturou.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.