Bakalářská práce se věnuje charakteristice Českého piva, jeho výrobě a látkám v pivu obsaženým. Dále se zabývá parametry určenými pro hodnocení kvality piva a analytickými metodami, které se používají pro stanovení látek přirozeně se v pivu vyskytujících. V neposlední řadě je práce věnována i látkám, které výslednou kvalitu piva mohou zhoršit.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the characteristics of Czech beer, its production and the substances contained in beer. Further, the parameters intended for the evaluation of beer quality and analytical methods that are used to determine substances naturally occurring in beer are discussed. Last but not least, the work is devoted to substances that can worsen the resulting quality of beer.
Bakalářská práce se věnuje charakteristice Českého piva, jeho výrobě a látkám v pivu obsaženým. Dále se zabývá parametry určenými pro hodnocení kvality piva a analytickými metodami, které se používají pro stanovení látek přirozeně se v pivu vyskytujících. V neposlední řadě je práce věnována i látkám, které výslednou kvalitu piva mohou zhoršit.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the characteristics of Czech beer, its production and the substances contained in beer. Further, the parameters intended for the evaluation of beer quality and analytical methods that are used to determine substances naturally occurring in beer are discussed. Last but not least, the work is devoted to substances that can worsen the resulting quality of beer.
1. Vypracujte literární rešerši se zaměřením na výrobu piva a na základní parametry, které se využívají pro hodnocení kvality piva. Při sledování kvality piva se věnujte látkám přirozeně se vyskytujícím v pivu, ale rovněž látkám nežádoucím. Dále se zaměřte na analytické metody, které se pro stanovení těchto biologicky aktivních látek v pivu používají.
2. Výsledky prezentované v literatuře porovnejte a kriticky zhodnoťte.
Zásady pro vypracování
1. Vypracujte literární rešerši se zaměřením na výrobu piva a na základní parametry, které se využívají pro hodnocení kvality piva. Při sledování kvality piva se věnujte látkám přirozeně se vyskytujícím v pivu, ale rovněž látkám nežádoucím. Dále se zaměřte na analytické metody, které se pro stanovení těchto biologicky aktivních látek v pivu používají.
2. Výsledky prezentované v literatuře porovnejte a kriticky zhodnoťte.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.