Tato práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Jsou zde sepsány nejběžnější biogenní aminy, jejich vlastnosti a výskyt. Pozornost je věnována souvislostem mezi biogenními aminy a potravinami. Prezentovány jsou rovněž toxické účinky biogenních aminů a jejich vliv na lidské zdraví. V neposlední řadě je tato práce věnovaná metodám stanovení biogenních aminů.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the problematics of biogenic amines. There are written the most common representatives of biogenic amines, their properties, and their occurrence. Attention is paid to the connection between biogenic amines and food. The toxicity of biogenic amines and how biogenic amines can affect human health are presented. Finally, there are described methods of biogenic amines analysis.
Tato práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Jsou zde sepsány nejběžnější biogenní aminy, jejich vlastnosti a výskyt. Pozornost je věnována souvislostem mezi biogenními aminy a potravinami. Prezentovány jsou rovněž toxické účinky biogenních aminů a jejich vliv na lidské zdraví. V neposlední řadě je tato práce věnovaná metodám stanovení biogenních aminů.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the problematics of biogenic amines. There are written the most common representatives of biogenic amines, their properties, and their occurrence. Attention is paid to the connection between biogenic amines and food. The toxicity of biogenic amines and how biogenic amines can affect human health are presented. Finally, there are described methods of biogenic amines analysis.
1. Proveďte literární rešerši zaměřenou na problematikou biogenních aminů a jejich význam v oblasti potravinářství.
2. Definujte základní typy biogenních aminů a popište jejich významné zástupce včetně možného výskytu především ve složkách potravin.
3. Popište základní analytické metody pro vhodné pro analýzy biogenních aminů v potravinách.
4. Diskutujte možná zdravotní rizika spojená s těmito sloučeninami.
Zásady pro vypracování
1. Proveďte literární rešerši zaměřenou na problematikou biogenních aminů a jejich význam v oblasti potravinářství.
2. Definujte základní typy biogenních aminů a popište jejich významné zástupce včetně možného výskytu především ve složkách potravin.
3. Popište základní analytické metody pro vhodné pro analýzy biogenních aminů v potravinách.
4. Diskutujte možná zdravotní rizika spojená s těmito sloučeninami.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Ocenění práce
Ocenění (Cena děkana)
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího této práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.