Tato bakalářská práce je zaměřena na popis metody měření aktivity a obsahu vody v potravinách, zejména v chlebu. Zabývá se výrobou chleba, vlivem použitých surovin na aktivitu vody, trvanlivostí a poživatelností výrobku.
Anotace v angličtině
This bachelor work is focused on the measuring of water activity and water content in food, particularly in breads. This work deals with the bread production, the effect of ingredients upon water activity of bread, its shelf life and edibility.
Klíčová slova
Aktivita vody, obsah vody, chleba
Klíčová slova v angličtině
Water activity, water content, bread
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce je zaměřena na popis metody měření aktivity a obsahu vody v potravinách, zejména v chlebu. Zabývá se výrobou chleba, vlivem použitých surovin na aktivitu vody, trvanlivostí a poživatelností výrobku.
Anotace v angličtině
This bachelor work is focused on the measuring of water activity and water content in food, particularly in breads. This work deals with the bread production, the effect of ingredients upon water activity of bread, its shelf life and edibility.
Klíčová slova
Aktivita vody, obsah vody, chleba
Klíčová slova v angličtině
Water activity, water content, bread
Zásady pro vypracování
1. Vypracujte literární rešerši na téma aktivita vody a obsah vody v potravinách. Zaměřte se na vliv obsahu vody a aktivity vody na kvalitu a trvanlivost potravin, zejména pak v pekařských výrobcích.
2. Změřte aktivitu vody a obsah vody ve vybraných pekařských výrobcích.
3. Vyhodnoťte výsledky a diskutujte vztah mezi obsahem a aktivitou vody.
Zásady pro vypracování
1. Vypracujte literární rešerši na téma aktivita vody a obsah vody v potravinách. Zaměřte se na vliv obsahu vody a aktivity vody na kvalitu a trvanlivost potravin, zejména pak v pekařských výrobcích.
2. Změřte aktivitu vody a obsah vody ve vybraných pekařských výrobcích.
3. Vyhodnoťte výsledky a diskutujte vztah mezi obsahem a aktivitou vody.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila komisi s obhajobou bakalářské práce a zodpověděla vzniklé dotazy.