Byla vypracována literární rešerše se zaměřením na rychlé metody sledování kontaminace potravin a vody. Byly vyhledány rychlé metody detekce a stanovení MO, které se využívají v potravinářských provozech ke kontrole hygieny, sanitace prostředí a pro kontrolu kvality vody. V závěru byly tyto metody porovnány podle účelu, časové náročnosti a zhodnoceny jejich výhody a nevýhody.
Anotace v angličtině
Literature research has been designed with a focus on rapid methods of monitoring contamination of food and water. They were searching the rapid detection and determination of MO, which are used in food premises to check the hygiene, sanitation and quality control of water. In conclusion, these methods were compared according to the purpose, time and performance evaluation of their advantages and disadvantages.
Klíčová slova
kontrola hygieny, Petrifilm, Hygicult, detekce mikroorganismů, sanitace
Klíčová slova v angličtině
control of hygiene, Petrifim, Hygicult, detection of microorganisms, sanitation
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Byla vypracována literární rešerše se zaměřením na rychlé metody sledování kontaminace potravin a vody. Byly vyhledány rychlé metody detekce a stanovení MO, které se využívají v potravinářských provozech ke kontrole hygieny, sanitace prostředí a pro kontrolu kvality vody. V závěru byly tyto metody porovnány podle účelu, časové náročnosti a zhodnoceny jejich výhody a nevýhody.
Anotace v angličtině
Literature research has been designed with a focus on rapid methods of monitoring contamination of food and water. They were searching the rapid detection and determination of MO, which are used in food premises to check the hygiene, sanitation and quality control of water. In conclusion, these methods were compared according to the purpose, time and performance evaluation of their advantages and disadvantages.
Klíčová slova
kontrola hygieny, Petrifilm, Hygicult, detekce mikroorganismů, sanitace
Klíčová slova v angličtině
control of hygiene, Petrifim, Hygicult, detection of microorganisms, sanitation
Zásady pro vypracování
1. Zpracujte literární rešerši se zaměřením na rychlé metody sledování kontaminace potravin a vody.
2. Vyhledejte, jaké metody detekce a stanovení mikroorganismů se využívají v potravinářských provozech ke kontrole hygieny a sanitace prostředí a pro kontrolu kvality vody.
3. Uveďte, na jakých principech jsou tyto testy založeny.
4. Porovnejte jednotlivé metodiky dle účelu, časové i finanční náročnosti a zhodnoťte jejich výhody a nevýhody.
Zásady pro vypracování
1. Zpracujte literární rešerši se zaměřením na rychlé metody sledování kontaminace potravin a vody.
2. Vyhledejte, jaké metody detekce a stanovení mikroorganismů se využívají v potravinářských provozech ke kontrole hygieny a sanitace prostředí a pro kontrolu kvality vody.
3. Uveďte, na jakých principech jsou tyto testy založeny.
4. Porovnejte jednotlivé metodiky dle účelu, časové i finanční náročnosti a zhodnoťte jejich výhody a nevýhody.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise.