|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
AVP / FOT
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
AVP
/
FOT
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Fotografie
|
Způsob zakončení
|
Zápočet
|
Způsob zakončení
|
Zápočet
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
2
Kred.
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Rozsah hodin
|
Přednáška
1
[HOD/TYD]
Cvičení
1
[HOD/TYD]
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Letní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Zimní semestr
|
16 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní semestr
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní semestr
|
Minimum (B + C) studentů
|
nestanoveno
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Nahrazovaný předmět
|
AVP/FOT1
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Cílem předmětu je zvýšit profesionalitu a univerzálnost studentů restaurátorství, rozšířit znalost fotografování o počítačové zpracování zejména pro dokumentární účely.
|
Požadavky na studenta
|
Zápočet je udělen na základě absolvování jednotlivých výukových bloků, úspěšného zvládnutí úkolů a jejich vyhodnocení.
|
Obsah
|
Blok 1) Základní poznatky o digitální fotografii, digitální fotoaparát, ovládání fotoaparátu, základní funkce, režimy Blok 2) Objektivy a práce se zoomem, praktické užití. Blok 3) Základy exponometrie, expoziční čas, clona, ISO citlivost. Blok 4) Světlo, vyvážení bílé, kalibrační tabulky, práce s bleskem. Blok 5) Fotografování objektu v přirozeném a umělém světle, základy práce se zábleskovými světly. Blok 6) Fotografické žánry, produktová fotografie, foto detailu. Blok 7) Základní poznatky o úpravě fotografií v počítačových programech, zpracování formátu RAW. Právní aspekty fotografování.
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
|
Předpoklady - další informace k podmíněnosti studia předmětu |
- |
Získané způsobilosti |
Student dokáže na odborné úrovni pořizovat fotografie potřebné pro zhotovení restaurátorské dokumentace. |
Vyučovací metody |
- Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
|
Hodnotící metody |
- Rozbor produktů pracovní činnosti studenta
|
|
|
|