|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
KALCH / C728
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
KALCH
/
C728
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Aditivní látky a kontaminanty v potravin
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Název dlouhý
|
Aditivní látky a kontaminanty v potravinách
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
3
Kred.
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Rozsah hodin
|
Přednáška
2
[HOD/TYD]
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Letní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Zimní semestr
|
12 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní semestr
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní semestr
|
Minimum (B + C) studentů
|
nestanoveno
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
0
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ano
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ano
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Nahrazovaný předmět
|
Žádný
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
1. týden Legislativa týkající se aditivních látek v potravinách
2. týden Konzervační látky v potravinách, funkce, analýza; antioxidační látky v potravinách, funkce, analýza
3. týden Náhradní sladidla, rozdělení, struktura, analýza
4. týden Látky okyselující, aromatizující přípravky, rozdělení, funkce, analýza
5. týden Barviva, syntetická, přírodní, rozdělení, analýza
6. týden Ostatní aditivní látky, funkce, analýza
7. týden Legislativa kontaminantů v potravinách-obecná; těžké kovy jako kontaminanty, zdroje, analýza
8. týden Polycyklické aromatické uhlovodíky, dělení, zdravotní hodnocení, extrakce, analýza
9. týden Další procesní kontaminanty v potravinách, příčiny vzniku, extrakce, analýza
10. týden Perzistentní halogenované organické látky, zdroje kontaminací, struktura, extrakce, analýza
11. týden Mykotoxiny, rozdělení, účinky, zdroje kontaminací, metody extrakce a analýzy
12. týden Úvod do problematiky pesticidů, legislativa, moderní metody analýza
13. týden Materiály přicházející do styku s potravinou, legislativa, migrační limity, metody analýzy vybraných látek
|
Požadavky na studenta
|
-
|
Obsah
|
-
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
-
Doporučená:
Velíšek J. Chemie Potravin 1-3. Praha, 1999.
|
Předpoklady - další informace k podmíněnosti studia předmětu |
- |
Získané způsobilosti |
Absolvent bude schopný se orientovat v analytických metodách používaných při kvantifikaci aditivních látek a vybraných skupin kontaminantů. Bude také schopný posoudit rizika vyplývající z používání aditivních látek a přítomnosti kontaminantů v potravinách. |
Vyučovací metody |
- Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
- Metody samostatných akcí
|
Hodnotící metody |
- Ústní zkouška
- Posouzení zadané práce
|
|
|
|