Cílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití
v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací
kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá
hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů,
cukrů, tuků a bílkovin.
Anotace v angličtině
The aim of this work is to present the most widely used thermal analysis technique
and its use in the food industry. The first part deal with the technique of differential scanning
calorimetry including practical settings DSC experiment and its modifications . The second
major section examines its applicability to the study of the four major food components -
starch, sugars, fats and proteins.
Cílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití
v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací
kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá
hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů,
cukrů, tuků a bílkovin.
Anotace v angličtině
The aim of this work is to present the most widely used thermal analysis technique
and its use in the food industry. The first part deal with the technique of differential scanning
calorimetry including practical settings DSC experiment and its modifications . The second
major section examines its applicability to the study of the four major food components -
starch, sugars, fats and proteins.
1. Připravte tematicky ucelený přehled hlavních oblastí využitelnosti DSC v potravinářství s použitím zadaných zdrojů.
2. Pro každou oblast uveďte konkrétní příklady z literatury.
3. Rešerši zpracujte formou bakalářské práce.
Zásady pro vypracování
1. Připravte tematicky ucelený přehled hlavních oblastí využitelnosti DSC v potravinářství s použitím zadaných zdrojů.
2. Pro každou oblast uveďte konkrétní příklady z literatury.
3. Rešerši zpracujte formou bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
-
Seznam doporučené literatury
-
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Posluchač seznámil komisi se svojí bakalářskou prací.
Dále reagoval na připomínky a zodpověděl otázky členů komise:
Jak by jste měřil Tg u škrobu?
Diskutujte vysokorychlostní ohřev u cukrů.
Diskutujte pojem karamelizace cukru, k jakým dějům při ní dochází?