Teoretická část této práce je věnována popisu technologie výroby komerčně vyráběných ovocných šťáv a popisu metod stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Experimentální část je zaměřena na stanovení formolového čísla, titrační kyselosti, obsahu prolinu a stanovení refraktometrické sušiny. Tyto parametry byly sledovány u komerčně vyráběných ovocných šťáv a u čerstvě vymačkaných ovocných šťáv.
Anotace v angličtině
The theoretical part of the thesis describes the production technology of commercially produced fruit juices and the methods for determination the basic characteristics of fruit juices. Formol number, titratable acidity, proline content and refractometric solids were studied in commercially produced fruit juices and in freshly pressed fruit juices.
fruit juices, formol number, prolin, titratable acidity, refractometric dry basis
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Teoretická část této práce je věnována popisu technologie výroby komerčně vyráběných ovocných šťáv a popisu metod stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Experimentální část je zaměřena na stanovení formolového čísla, titrační kyselosti, obsahu prolinu a stanovení refraktometrické sušiny. Tyto parametry byly sledovány u komerčně vyráběných ovocných šťáv a u čerstvě vymačkaných ovocných šťáv.
Anotace v angličtině
The theoretical part of the thesis describes the production technology of commercially produced fruit juices and the methods for determination the basic characteristics of fruit juices. Formol number, titratable acidity, proline content and refractometric solids were studied in commercially produced fruit juices and in freshly pressed fruit juices.
fruit juices, formol number, prolin, titratable acidity, refractometric dry basis
Zásady pro vypracování
1. V teoretické části popište výrobu ovocných šťáv a metody stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Zaměřte se na stanovení titrační kyselosti, formolového čísla, obsahu prolinu apod.
2. V experimentální části stanovte vybrané parametry u vzorků komerčně vyráběných ovocných šťáv a čerstvě vymačkaných šťáv z ovoce.
3. Získané výsledky kriticky zhodnoťte.
Zásady pro vypracování
1. V teoretické části popište výrobu ovocných šťáv a metody stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Zaměřte se na stanovení titrační kyselosti, formolového čísla, obsahu prolinu apod.
2. V experimentální části stanovte vybrané parametry u vzorků komerčně vyráběných ovocných šťáv a čerstvě vymačkaných šťáv z ovoce.
3. Získané výsledky kriticky zhodnoťte.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student přednesl bakalářskou práci a zodpověděl otázky komise.