Tato diplomová práce je zaměřena na metodu FISH a její využití při detekci potravinářských
patogenů. V první části se pojednává o základních modifikacích této metody a dále pak
o konkrétních postupech využitých při detekci patogenů. Experimentální část poté popisuje
zavedení FISH pro detekci Listeria monocytogenes a Salmonella spp..
Anotace v angličtině
This thesis is focused on the FISH method and its using for the detection of food pathogens.
The first part deals with the basic modifications of this method and with the specific procedures
used in detection of pathogens. The experimental part describes the application of FISH for
detection of Listeria monocytogenes and Salmonella spp..
Tato diplomová práce je zaměřena na metodu FISH a její využití při detekci potravinářských
patogenů. V první části se pojednává o základních modifikacích této metody a dále pak
o konkrétních postupech využitých při detekci patogenů. Experimentální část poté popisuje
zavedení FISH pro detekci Listeria monocytogenes a Salmonella spp..
Anotace v angličtině
This thesis is focused on the FISH method and its using for the detection of food pathogens.
The first part deals with the basic modifications of this method and with the specific procedures
used in detection of pathogens. The experimental part describes the application of FISH for
detection of Listeria monocytogenes and Salmonella spp..
Teoretická část:
1. Zpracujte literární rešerši zaměřenou zadané téma. V úvodu práce stručně popište metodu FISH, její modifikace a výhody či nevýhody metody.
2. Dále se věnujte hlavně využití této metody pro stanovení jednotlivých potravinářských patogenů a popište konkrétní způsoby jednotlivých stanovení z publikovaných prací.
Experimentální část:
1. Pokuste se zavést metodu FISH pro vybrané potravinářské patogeny.
2. Jednotlivé kroky metody zoptimalizujte.
3. Získané výsledky zhodnoťte, vyvoďte závěry a porovnejte s publikovanými pracemi.
4. Diplomovou práci zpracujte v souladu se Směrnicí Upa č. 9/2012 ve znění dodatku č.1 "Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou formální úpravu".
Zásady pro vypracování
Teoretická část:
1. Zpracujte literární rešerši zaměřenou zadané téma. V úvodu práce stručně popište metodu FISH, její modifikace a výhody či nevýhody metody.
2. Dále se věnujte hlavně využití této metody pro stanovení jednotlivých potravinářských patogenů a popište konkrétní způsoby jednotlivých stanovení z publikovaných prací.
Experimentální část:
1. Pokuste se zavést metodu FISH pro vybrané potravinářské patogeny.
2. Jednotlivé kroky metody zoptimalizujte.
3. Získané výsledky zhodnoťte, vyvoďte závěry a porovnejte s publikovanými pracemi.
4. Diplomovou práci zpracujte v souladu se Směrnicí Upa č. 9/2012 ve znění dodatku č.1 "Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou formální úpravu".
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucí práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.