Táto bakalárska práca je zameraná na potravinové alergény a možnosti ich detekcie. V prvej časti práce sú uvedené základné charakteristiky o tom, čo je to alergia, príznaky potravinovej alergie a najčastejšie alergény podliehajúce legislatíve, ktoré sa vyskytujú v potrave. Druhá časť práce je venovaná diagnostike a samotnej detekcii potravinových alergénov.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis is focused on allergens and possibilities of their detection. The basic characteristics of allergy, the symptoms of food allergy and the food allergens are described in the first part of this thesis. The second part is devoted to diagnostics and detection of food allergens.
allergy, food allergens, allergic reactions, diagnostics, detection of allergens
Rozsah průvodní práce
51
Jazyk
SK
Anotace
Táto bakalárska práca je zameraná na potravinové alergény a možnosti ich detekcie. V prvej časti práce sú uvedené základné charakteristiky o tom, čo je to alergia, príznaky potravinovej alergie a najčastejšie alergény podliehajúce legislatíve, ktoré sa vyskytujú v potrave. Druhá časť práce je venovaná diagnostike a samotnej detekcii potravinových alergénov.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis is focused on allergens and possibilities of their detection. The basic characteristics of allergy, the symptoms of food allergy and the food allergens are described in the first part of this thesis. The second part is devoted to diagnostics and detection of food allergens.
allergy, food allergens, allergic reactions, diagnostics, detection of allergens
Zásady pro vypracování
1. V první části bakalářské práce popište, co to jsou potravní alergie a jaké jsou nejčastější alergeny. Popište příznaky alergických reakcí. V další části se zaměřte na možnosti detekce a analýzy potravních alaergenů, kvalitativní i kvantitativní. Pro vypracování rešerše využijte dostupnou odbornou literaturu.
Zásady pro vypracování
1. V první části bakalářské práce popište, co to jsou potravní alergie a jaké jsou nejčastější alergeny. Popište příznaky alergických reakcí. V další části se zaměřte na možnosti detekce a analýzy potravních alaergenů, kvalitativní i kvantitativní. Pro vypracování rešerše využijte dostupnou odbornou literaturu.
Seznam doporučené literatury
Odborná literatura týkající se dané problematiky, z většiny ne starší než 7 let. Vědecké články dostupné v databázích Scopus, Web of science, PubMed, Sciencedirect.
Seznam doporučené literatury
Odborná literatura týkající se dané problematiky, z většiny ne starší než 7 let. Vědecké články dostupné v databázích Scopus, Web of science, PubMed, Sciencedirect.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.