Bakalářská práce se zabývá tématem spalovačů tuků. V první části je popsán metabolismus
lipidů pro plné pochopení problematiky. Dále je práce zaměřena na vybrané látky, které jsou
nejčastěji obsaženy v prodávaných doplňcích stravy, označovaných jako spalovače tuků.
Popisuje mechanismy jejich působení, způsob užívání a bezpečnost. V závěru je uvedeno
srovnání nejčastěji prodávaných výrobků.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the topic of fat burners. The first part describes lipid metabolism
for a full understanding of the issue. Furthermore, the work focuses on selected substances that
are most often contained in marketed food supplements, referred to as fat burners. It describes
the mechanisms of their action, method of use and safety. In the end, a comparison of the most
frequently sold products is given.
Bakalářská práce se zabývá tématem spalovačů tuků. V první části je popsán metabolismus
lipidů pro plné pochopení problematiky. Dále je práce zaměřena na vybrané látky, které jsou
nejčastěji obsaženy v prodávaných doplňcích stravy, označovaných jako spalovače tuků.
Popisuje mechanismy jejich působení, způsob užívání a bezpečnost. V závěru je uvedeno
srovnání nejčastěji prodávaných výrobků.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the topic of fat burners. The first part describes lipid metabolism
for a full understanding of the issue. Furthermore, the work focuses on selected substances that
are most often contained in marketed food supplements, referred to as fat burners. It describes
the mechanisms of their action, method of use and safety. In the end, a comparison of the most
frequently sold products is given.
1. Spalovače tuků - popsat, o jaké látky se jedná a jaká je jejich role v metabolismu lipidů.
2. Uvést přehled látek, které jsou v těchto produktech klíčové - popsat jejich strukturu a funkci.
3. Přehled produktů a jejich porovnání.
4. Metody stanovení klíčových složek, které jsou využívány pro kontrolu kvality těchto produktů.
5. Zhodnotit výhody a nevýhody spalovačů tuků - uvést, pro koho jsou a nejsou vhodné.
Zásady pro vypracování
1. Spalovače tuků - popsat, o jaké látky se jedná a jaká je jejich role v metabolismu lipidů.
2. Uvést přehled látek, které jsou v těchto produktech klíčové - popsat jejich strukturu a funkci.
3. Přehled produktů a jejich porovnání.
4. Metody stanovení klíčových složek, které jsou využívány pro kontrolu kvality těchto produktů.
5. Zhodnotit výhody a nevýhody spalovačů tuků - uvést, pro koho jsou a nejsou vhodné.
Seznam doporučené literatury
Recentní literatura dostupná v databázi WoS, MEDLINE, Sciencedirect; odborné knihy. Další dle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Recentní literatura dostupná v databázi WoS, MEDLINE, Sciencedirect; odborné knihy. Další dle pokynů vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.