Práce je věnována vysvětlení základních pojmů z oblasti podnikání, definici drobného podniku, porovnání jednotlivých forem podnikání, zakladatelskému rozpočtu, náležitostem a specifikům podnikatelského plánu. Cílem práce je zpracovat podnikatelský plán pro nově vznikající drobný podnik v oblasti speciální výživy.
Anotace v angličtině
The work is devoted to the explanation of basic concepts in the field of business, the definition of a small business, a comparison of various forms of business, the founding budget, requirements and specifics of a business plan. The aim of the work is to develop a business plan for a newly emerging small business in the field of special nutrition.
business, enterprise, businessman, founding budget, business plan, analysis
Rozsah průvodní práce
96 s. (157 049 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Práce je věnována vysvětlení základních pojmů z oblasti podnikání, definici drobného podniku, porovnání jednotlivých forem podnikání, zakladatelskému rozpočtu, náležitostem a specifikům podnikatelského plánu. Cílem práce je zpracovat podnikatelský plán pro nově vznikající drobný podnik v oblasti speciální výživy.
Anotace v angličtině
The work is devoted to the explanation of basic concepts in the field of business, the definition of a small business, a comparison of various forms of business, the founding budget, requirements and specifics of a business plan. The aim of the work is to develop a business plan for a newly emerging small business in the field of special nutrition.
business, enterprise, businessman, founding budget, business plan, analysis
Zásady pro vypracování
Cílem práce je zpracování podnikatelského plánu pro nově vznikající drobný podnik v oblasti speciální výživy.
Osnova:
- Základní pojmy z oblasti podnikání.
- Náležitosti podnikatelského plánu a jeho specifika.
- Sestavení podnikatelského plánu pro nově vznikající drobný podnik.
- Závěr a doporučení.
Zásady pro vypracování
Cílem práce je zpracování podnikatelského plánu pro nově vznikající drobný podnik v oblasti speciální výživy.
Osnova:
- Základní pojmy z oblasti podnikání.
- Náležitosti podnikatelského plánu a jeho specifika.
- Sestavení podnikatelského plánu pro nově vznikající drobný podnik.
- Závěr a doporučení.
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda, 2019.Successful Business Plan: Secrets Strategies. 7. vydání. The Planning Shop, 464 str. ISBN 978-1-933895-82-6.
DRÁŠILOVÁ, Alena, 2019.Základy úspěšného podnikání - Průvodce začínajícího podnikatele.1. vydání. Praha: Grada Publishing, a.s. 248 str. ISBN 987-80-21-2182-3.
RŮČKOVÁ, Petra, 2015.Finanční analýza - metody, ukazatele, využití v praxi. 5. vydání. Praha: Grada Publishing, a.s. 160 str. ISBN 97-80-247-5534-2.
STRAKOVÁ, Jarmila, Jan VÁCHAL a kol., 2020.Malé a střední podniky v ČR - současnost a vize. 1. vydání. Praha: Grada Publishing, a.s. 200 str. ISBN 978-80-271-1747-5.
SVOBODOVÁ, Ivana, Michal Andera, 2017. Od nápadu k podnikatelskému plánu: Jak hledat a rozvíjet podnikatelské příležitosti. 1. výdání. Praha: Grada Publishing, a.s. 232 str. ISBN 978-80-271-0407-9.
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda, 2019.Successful Business Plan: Secrets Strategies. 7. vydání. The Planning Shop, 464 str. ISBN 978-1-933895-82-6.
DRÁŠILOVÁ, Alena, 2019.Základy úspěšného podnikání - Průvodce začínajícího podnikatele.1. vydání. Praha: Grada Publishing, a.s. 248 str. ISBN 987-80-21-2182-3.
RŮČKOVÁ, Petra, 2015.Finanční analýza - metody, ukazatele, využití v praxi. 5. vydání. Praha: Grada Publishing, a.s. 160 str. ISBN 97-80-247-5534-2.
STRAKOVÁ, Jarmila, Jan VÁCHAL a kol., 2020.Malé a střední podniky v ČR - současnost a vize. 1. vydání. Praha: Grada Publishing, a.s. 200 str. ISBN 978-80-271-1747-5.
SVOBODOVÁ, Ivana, Michal Andera, 2017. Od nápadu k podnikatelskému plánu: Jak hledat a rozvíjet podnikatelské příležitosti. 1. výdání. Praha: Grada Publishing, a.s. 232 str. ISBN 978-80-271-0407-9.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka přednesla téma své DP „Podnikatelský plán pro založení drobného podniku“, otázky a náměty vedoucí a oponenta práce:
V současné době se velmi výrazně zvyšují ceny surovin pro výrobu potravinářských výrobků, které se pravděpodobně promítne do jejich ceny. Neobáváte se, že se zákazníci budou orientovat spíše na nákup „základních“ produktů, než na specializovanou cukrářskou produkci?
Bude autorka daný podnikatelský plán reálně realizovat?
Otázky a náměty z rozpravy:
Konzultovala jste s někým z oboru Vámi vypočtenou dobu návratnosti investic?
Jaká by měla být Vaše struktura zákazníků?
Zkoumala jste konkurenci ve Vámi vybraném regionu?