Práce se soustředí na porovnání antioxidační aktivity rybízů, angreštů, třešní a jablek pocházejícího z ekologického a konvenčního zemědělství. Popisuje rozdíly mezi jednotlivými typy zemědělství a jejich vliv na tvorbu a akumulaci látek s antioxidační aktivitou v ovoci. Dále se práce zabývá problematikou hodnocení antioxidační aktivity, primárně průtokovou injekční analýzou s elektrochemickou detekcí.
Anotace v angličtině
This paper focuses on the comparison of the antioxidant activity of currants, gooseberries, cherries, and apples from organic and conventional agriculture. It describes the differences between the farming systems and their influence on the formation and accumulation of compounds with antioxidant activity in fruit. Furthermore, the work concentrates on the evaluation of antioxidant activity, primarily by flow injection analysis with electrochemical detection.
Práce se soustředí na porovnání antioxidační aktivity rybízů, angreštů, třešní a jablek pocházejícího z ekologického a konvenčního zemědělství. Popisuje rozdíly mezi jednotlivými typy zemědělství a jejich vliv na tvorbu a akumulaci látek s antioxidační aktivitou v ovoci. Dále se práce zabývá problematikou hodnocení antioxidační aktivity, primárně průtokovou injekční analýzou s elektrochemickou detekcí.
Anotace v angličtině
This paper focuses on the comparison of the antioxidant activity of currants, gooseberries, cherries, and apples from organic and conventional agriculture. It describes the differences between the farming systems and their influence on the formation and accumulation of compounds with antioxidant activity in fruit. Furthermore, the work concentrates on the evaluation of antioxidant activity, primarily by flow injection analysis with electrochemical detection.
1. S využitím legislativy definujte základní rámec ekologického zemědělství. Popište základní rozdíly mezi ekologickým a konvenčním zemědělstvím s ohledem na tvorbu látek s antioxidačním potenciálem. Uveďte stručný přehled metod stanovení antioxidační aktivity in-vitro. Využijte odborná zahraniční periodika.
2. S využitím metody FIA/ECD stanovte antioxidační aktivitu vzorků pocházejících s ekologického a konvenčního zemědělství.
3. Výsledky zpracujte s využitím relevantních statistických metod a diskutujte s dostupnou literaturou.
Zásady pro vypracování
1. S využitím legislativy definujte základní rámec ekologického zemědělství. Popište základní rozdíly mezi ekologickým a konvenčním zemědělstvím s ohledem na tvorbu látek s antioxidačním potenciálem. Uveďte stručný přehled metod stanovení antioxidační aktivity in-vitro. Využijte odborná zahraniční periodika.
2. S využitím metody FIA/ECD stanovte antioxidační aktivitu vzorků pocházejících s ekologického a konvenčního zemědělství.
3. Výsledky zpracujte s využitím relevantních statistických metod a diskutujte s dostupnou literaturou.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Podle pokynů vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Odůvodnění nezveřejnění VŠKP
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.