|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
FCH / SB070
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
FCH
/
SB070
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Chemické analytické techniky
|
Způsob zakončení
|
Státní závěrečná zkouška
|
Způsob zakončení
|
Státní závěrečná zkouška
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
0
Kred.
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Rozsah hodin
|
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Letní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Zimní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Minimum (B + C) studentů
|
nestanoveno
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
0
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Nahrazovaný předmět
|
Žádný
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Okruh pro státní závěrečnou zkoušku, v kterém se zkouším vybraná témata z předmětů Analytická chemie (C019), Instrumentální metody analytické (C023) a Analýza přírodních látek (C659).
|
Požadavky na studenta
|
Vybraná témata ke státní závěrečné zkoušce:
1. Odběr a úprava vzorku
2. Voda v potravinách, stanovení vody, aktivita vody
3. Stanovení hrubých, čistých a travitelných bílkovin
4. Izolace a stanovení celkového tuku
5. Charakterizace tuku - tuková čísla
6. Stanovení stupně žluklosti tuku
7. Fyzikální metody stanovení sacharidů
8. Titrační metody stanovení sacharidů
9. Vitamíny rozpustné v tucích a jejich stanovení
10. Vitamíny rozpustné ve vodě a jejich stanovení
11. Titrační a gravimetrické stanovení minerálních látek
12. Instrumentální stanovení minerálních látek
13. Kapalinová chromatografie
14. Plynová chromatografie
15. Elektrochemické metody - potenciometrie
16. Elektrochemické metody - polarografie a voltametrie
17. Polarimetrie
18. Spektrální techniky - UV/VIS spektroskopie, fluorescence
19. Spektrální techniky - AAS, plamenová fotometrie
20. Odměrná analýza - metody neutralizační
21. Odměrná analýza - metody komplexotvorné
22. Odměrná analýza - metody oxidačně-redukční (redoxní)
23. Odměrná analýza - metody srážecí.
24. Vážková analýz
|
Obsah
|
-
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
|
Předpoklady - další informace k podmíněnosti studia předmětu |
- |
Získané způsobilosti |
- |
Vyučovací metody |
-
|
Hodnotící metody |
-
|
|
|
|