|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
FCH / SB074
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
FCH
/
SB074
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Potravinářská technologie
|
Způsob zakončení
|
Státní závěrečná zkouška
|
Způsob zakončení
|
Státní závěrečná zkouška
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
0
Kred.
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Rozsah hodin
|
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Letní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Zimní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Minimum (B + C) studentů
|
nestanoveno
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
0
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Nahrazovaný předmět
|
Žádný
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Vybrané tematické okruhy z předmětů Základy potravinářských technologií I (C613) a Základy potravinářských technologií II (C681).
|
Požadavky na studenta
|
Základní okruhy/témata ke státní závěrečné zkoušce:
1. Technologie piva a sladu - vlastnosti a zpracování ječmene, fáze přípravy sladu, vlastnosti chmele a vody, příprava piva a jeho úpravy.
2. Fermentační výroba ethanolu a jeho rafinace, získávání 100 % ethanolu.
3. Výroba destilátů a lihovin tzv. studenou cestou -suroviny, technologie výroby.
4. Technologie vín červených, bílých, perlivých, šumivých, dezertních a speciálních (ledové, slámové, svatomartinské ).
5. Technologie octárenství - výchozí suroviny, používané MO, technologické postupy.
6. Konzervárenství - nemikrobní a mikrobní změny, metody přímé a nepřímé inaktivace mikroorganismů.
7. Konzervárenství - zpracování ovoce a zeleniny, nealkoholické nápoje.
8. Technologie masa a masné výroby - jateční opracování, posmrtné změny v mase, úprava masa (solení, uzení, plnění do obalů ).
9. Mléko a mléčné výrobky - složení mléka, získávání a úprava kravského mléka, trvanlivé mléko, technologie másla, technologie sýrů (sladkých, kyselých ).
10. Cukrovarnictví - základní suroviny a jejich zpracování, výroba těžké šťávy, krystalizace cukru a jeho rafinace (afinace).
11. Technologie čokolády a čokoládových cukrovinek, úprava kakaových bobů, výroba kakaového prášku a nečokoládových cukrovinek.
12. Technologie tuků a olejů - vlastnosti, složení, výroba z rostlin, produkty tukového průmyslu, výroba emulgovaných tuků.
13. Technologie škrobu - vlastnosti, výroba, výrobky ze škrobu.
14. Cereální technologie - vlastnosti a chemické složení obilí, technologie mlynářství, způsoby kypření pekařského výrobku, požadavky na mouku, pšeničná a chlebová těsta, technologie trvanlivého pečiva a snack výrobků.
15. Technologie droždí.
16. Technologie kávy.
17. Technologie čaj.
|
Obsah
|
-
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
|
Předpoklady - další informace k podmíněnosti studia předmětu |
- |
Získané způsobilosti |
- |
Vyučovací metody |
-
|
Hodnotící metody |
-
|
|
|
|