|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
KALCH / C598
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
KALCH
/
C598
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Základy senzorické analýzy potravin
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
2
Kred.
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Rozsah hodin
|
Přednáška
1
[HOD/TYD]
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Letní semestr
|
16 / -
|
0 / -
|
1 / -
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Zimní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Minimum (B + C) studentů
|
nestanoveno
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
0
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Nahrazovaný předmět
|
Žádný
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Cílem je seznámit posluchače s funkcí smyslových orgánů, se ze základní terminologií v senzorické analýze a metodami hodnocení.
|
Požadavky na studenta
|
-
|
Obsah
|
1. týden Úvod do senzorické analýzy potravin, pojmy.
2. týden Smyslové vnímání, vedení vzruchů, základní rozdělení smyslových orgánů.
3. týden Funkce a specifika vnímání chuťových vjemů.
4. týden Funkce a specifika vnímání čichových a zrakových vjemů.
5. týden Funkce a specifika vnímání sluchových vjemů a využití taktilních receptorů.
6. týden Psychometrika, psychometrická křivka.
7. týden Zařízení pro senzorickou analýzu potravin, ČSN ISO normy.
8. týden Metody zkoušení potravin I.
9. týden Metody zkoušení potravin II.
10. týden Využití statistických metod v analýze potravin.
11. týden Propojení senzorické analýzy potravin a analytických metod.
12. týden Senzorická analýza vybraných potravinářských komodit I, specifika.
13. týden Senzorická analýza vybraných potravinářských komodit I, specifika.
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
|
Předpoklady - další informace k podmíněnosti studia předmětu |
- |
Získané způsobilosti |
Absolvent je schopen elementární orientace v rámci metod senzorické analýzy, je schopen rozhodnout o jejich aplikaci a navrhnout strategii senzorického testu. |
Vyučovací metody |
- Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
|
Hodnotící metody |
|
|
|
|