|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
KALCH / CD157
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
KALCH
/
CD157
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Nové trendy v technologii a řízení potra
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Název dlouhý
|
Nové trendy v technologii a řízení potravinářských výrob
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
0
Kred.
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Rozsah hodin
|
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Letní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Zimní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
1 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní + Letní
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní + Letní
|
Minimum (B + C) studentů
|
nestanoveno
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
0
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Nahrazovaný předmět
|
Žádný
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Moderní trendy v oblasti potravinářských výrob, specifika a charakterizace potravinářských výrobků nově zaváděných na trh (např. pivní speciality, oranžová vína, syrovátkové sýry, cukrovinky bez syntetických aditiv, speciální masné výrobky, atd.), a to s ohledem na modifikace chemického složení a reakce probíhající při výrobách, moderní metody konzervace potravin, možnosti využití přírodních surovin k výrobě nebo konzervaci potravin, zdravotní aspekty potravin s ohledem na výživové a terapeutické účinky, funkční potraviny a doplňky stravy, alternativní výživa, problematika inteligentních obalů, trendy v potravinářství v kontextu s trendy v EU, případně i s trendy celosvětovými.
|
Požadavky na studenta
|
Seminární práce (80 %)
Ústní zkouška (20 %)
|
Obsah
|
Moderní trendy v oblasti potravinářských výrob, specifika a charakterizace potravinářských výrobků nově zaváděných na trh (např. pivní speciality, oranžová vína, syrovátkové sýry, cukrovinky bez syntetických aditiv, speciální masné výrobky, atd.), a to s ohledem na modifikace chemického složení a reakce probíhající při výrobách, moderní metody konzervace potravin, možnosti využití přírodních surovin k výrobě nebo konzervaci potravin, zdravotní aspekty potravin s ohledem na výživové a terapeutické účinky, funkční potraviny a doplňky stravy, alternativní výživa, problematika inteligentních obalů, trendy v potravinářství v kontextu s trendy v EU, případně i s trendy celosvětovými.
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
Doporučená literatura dle zadaného tématu seminární práce
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
-
Doporučená:
European food safety authority (EFSA)
-
Doporučená:
Belitz H.-D., Grosh W. Food chemistry, second edition. Springer-Verlag, Berlin, 1999. ISBN 978-3-540-69933-0.
-
Doporučená:
Fellows, Peter. Food processing technology : principles and practice. Cambridge: Woodhead, 2003. ISBN 0-8493-0887-9.
-
Doporučená:
J.P.F. D'Mello. Food safety - contaminants and toxins. CABInternational, 2003. ISBN 0851996078.
-
Doporučená:
CampbellPlatt, Geoffrey. Food science and technology. Oxford: Wiley-Blackwell, 2009. ISBN 978-0-632-06421-2.
-
Doporučená:
Sun, DaWen. Modern techniques for food authentication. Burlington: Academic Press, 2008. ISBN 978-0-12-374085-4.
|
Předpoklady - další informace k podmíněnosti studia předmětu |
Základní znalosti z oblasti technologie výroby zýkladních potravinářských komodit. |
Získané způsobilosti |
Po absolvování předmětu je posluchač schopen se orientovat v problematice technologických postupů týkajících se široké oblasti potravinářského průmyslu. |
Vyučovací metody |
- Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
- Metody samostatných akcí
|
Hodnotící metody |
- Ústní zkouška
- Posouzení zadané práce
- Analýza výkonu studenta
|
|
|
|